• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Gül ve Albayrak bakır işledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi toplantı ve etkinliklere katılmak üzere Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Tarihi Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı esnafını ziyaret etti. Ziyarette Bakan Gül ve Albayrak, Tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda girdikleri bakırcı dükkânında ellerine çekip alıp bakır işlediler.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir dizi programa katılmak için Gaziantep'e geldi. Gaziantep Üniversitesindeki "Türkiye 2023 Projeksiyonu Programı"na katılan Bakan Gül ve Albayrak, cuma namazını Alaüddevle Camii'nde kıldı.

Bakan Gül ile Albayrak, cuma namazı çıkışında da Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, cami cemaati ve vatandaşlara lokma tatlısı dağıttı. Daha sonra Tarihi Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı'na geçen Bakan Gül ve Albayrak,  esnafı ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet edip "hayırlı işler" dileyen Gül ile Albayrak, ziyaret ettikleri bir bakırcı dükkânında da bakır işlediler.

Gaziantep'teki tarihi ve turistik mekânlardan çok etkilenen Albayrak, el yapımı bakır işlemelerini çok beğendi. Bakan Gül ile birlikte bir bakırcı dükkânına giren Bakan Albayrak, usta ile birlikte bakır işledi. Bakır işlemeciliğinin kolay olmadığını belirten Albayrak, daha sonra çekici Bakan Gül'e verdi. Gül de bir süre bakır işledikten sonra çekici ustaya verdi.

Gaziantep'e hayranlığını gizleyemeyen Bakan Albayrak, çarşıyı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerle de sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

Bakanlar ve beraberindekiler, daha sonra Almacı Pazarı'ndaki bir çay ocağında, yöresel içecek zahter ile çay içti. Ziyaretler sırasında vatandaşlarla sohbet eden Gül ve Albayrak, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Bakan Gül ve Albayrak, esnaf ziyaretinin ardından iş adamlarıyla yapılacak toplantı için Gaziantep İhracatçılar Birliği'ne (GAİB) geçti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir