• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
ŞUTSO'da Yapı Denetimi Havuz Sistemi  Tartışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-ŞUTSO toplantı salonunda yapılan toplantıya ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Müteahhitler Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, ŞUTSO Yönetim Kurulu ve İnşaat Grubu Üyesi Bekir Atlas, ŞUTSO Avukatı Ahmet Köseoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

 

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin'in açılış konuşmalarının ardından, yapı denetimi yapan mevcut firmaların almış olduğu havuz sistemi kararı ve denetim için alınan ücretlere yapılan yüzde yüz'lük zam'ın geri çekilmesi için gerçekleştirilecek çalışmalar için istişare yapıldı. Bekir Atlas yaptığı açıklamada yapı denetim firmalarının havuz sistemi oluşturduğunu, bu sisteme dahil olmak istemeyen firmalara baskı yapıldığını, Gaziantep ve diğer çevre illerde yüzde 1.5 olan denetim m2 ücretinin yüzde 3'e çıkarılmasının birçok sıkıntı doğurduğunu vurgulayarak "Bu durumun düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

 

Atlas şöyle devam etti "Yapı denetimi yapan firmaların almış olduğu kararlar tüm müteahhitleri zor durumda bırakmıştır. Denetçi firmalar metrekare fiyatlarını yüzde yüz arttırmakla kalmayıp bir de havuz sistemi getirdiler. Alınan bu kararlarla zaten kar marjı düşen müteahhitleri daha da zor durumda bırakmıştır. Bir site yapan müteahhit nerdeyse bir daire parasını sadece yapı denetimi ücreti olarak veriyor. İlimiz genelinde 989 kayıtlı müteahhit var ve bunlar Şanlıurfa ekonomisinin en önemli unsuru konumundalar, çünkü yardımcı sektörlerle birlikte binlerce kişiye istihdam sağlıyorlar. İşte bu durumda yapı denetimi yapan firmaların almış oldukları bu karaları yeniden gözden geçirmelerini, metrekare denetim ücretlerini makul bir seviyeye çekmelerini istiyoruz. Bunun için müteahhitler olarak bir komisyon kurduk önce belediye yetkilileri ile görüşeceğiz sonra yapı denetçileri ile masaya oturacağız" dedi(Ali Durmaz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir