• DOLAR 32.453
  • EURO 34.492
  • ALTIN 2472.507
  • ...
"Batman'ı Kim ve Neden Karalamak İstiyor?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Güneydoğu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaklaşık 3 gün önce iki çarşaflı kadının bilboard afişi yırttıkları yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı.

2-3 günden beri yerel basınımıza yansıyan bir haberin kadınları ilgilendirdiği için konu ile ilgili açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Güneydoğu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynebe Akın, "Malumunuz 3 gün önce 2 yerel gazetede çarşaflı iki bayanın bilboard afişlerini yırttığını resmederek yayınladı. Özel bir gayret sarf edilerek servis edilen haberin maksatlı ve gerçeği yansıtmadığını, tamamen mizansel olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bu Muhafazakâr İnsanlara Bir Komplodur
Akın açıklamasının devamında, gözleri Batman üzerine çekmek ve ortamı germek amacıyla bu olayın tezgahlandığını düşündüklerini belirterek, "Çarşaflı olsun ya da olmasın hiçbir kadınımızın böyle bir hareketi yapacağını düşünmüyoruz. Muhafazakar bir potansiyele sahip ilimizi karalamak amacıyla gerçekleştirildiğini düşündüğümüz bu karanlık olayın kimler tarafından gerçekleştirildiğinin aydınlatılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu çarşaflı iki kişinin bayan olmadığı yönünde iddiaların mevcut olduğunu dile getiren Akın, "Görgü tanıklarının iddialarına göre afişi yırtan iki şahıs ile olayı görüntüleyen şahıs veya şahısları aynı araçla geldikleri, afişi yırtıp resim çektikten sonra aynı araçla olay yerinden ayrılmışlardır. Bu muhafazakâr insanlara bir komplodur. Bir iki gazetenin bunu araştırmadan, sormadan servis edildiği gibi yazmaları da düşündürücüdür. İnsanlarımızı, özellikle kadınlarımızı töhmet altında bırakan bu provokasyonu Güneydoğulu Kadınlar olarak kınıyoruz." diye tepki gösterdi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir