• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
"En çok sevilen öğretmen en çok sevendir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Programa katılan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'in eğitimde de adını duyuracağını belirtti.

Kentteki özel bir restoranda düzenlenen programda öğretmenlere seslenen Vali Gül, "En çok sevilen öğretmen en çok sevendir. Dolayısıyla bizim öğrencilerimizi çok sevmemiz lazım." dedi.

"Gaziantep eğitimde de adını duyurmuş olacak"

Sanayi ve ticarette önde olan Gaziantep'in eğitimde de adını duyuracağını belirten Gül, "Gaziantep'te çok güzel eğitim yatırımları ve bunu destekleyen çok güzel bir il yönetimi var. Gaziantep, sanayide ve ticarette önde. Son iki yıl içerisinde şehrimize kazandırılan 5 bin derslik ile de eğitimdeki ihtiyacımızın üçte ikisini kapatmış oluyoruz. Bunda büyükşehir belediyemizin ve hayırseverlerimizin de katkısı çok fazla. Kalan kısmını yakın zamanda kapatacağız. Bunu kendimize iş edineceğiz. Gaziantep eğitimde de adını duyurmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Vali Gül, okullarda güvenlik ve spor kulüpleri gibi iki önceliklerinin olacağını belirterek şunları aktardı:

"İnşallah okullarımıza tek tek geleceğiz ve okul aile birliği toplantılarına katılacağız. Bizim okullarda iki önceliğimiz var ve bunları 100 gün içerisinde de hayata geçireceğiz. Birincisi okullarımızı daha güvenli olabilmesi için emniyete entegreli kamera sistemi. İkincisi ise her okulumuzun spor kulübü olacak. 50 bin lisanslı sporcumuz olacak. Çocuklarımız profesyonel olarak sporla ilgilenecek."

Organizasyonu yapan Şahin'e ve davete icabet eden tüm öğretmenlere teşekkür eden Vali Gül, tüm öğretmenlerin öğretmenler günü de kutladı.

 "Yalnızca şehri imar etmeye kalkarsanız gelen nesli ihmal ederseniz"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, "Yalnızca şehri imar etmeye kalkarsanız gelen nesli ihmal ederseniz. O ihmal etmiş olduğunuz nesil de imar ettiğiniz şehri mahveder." dedi.

Eğitim camiasına pozitif ayrımcılık yapılarak fiziki şartların düzenlenmesinde de teknolojik altyapının oluşturulmasında önemli bir noktaya gelindiğini belirten Şahin, "İsmimizin yanında ne yazarsa yazsın, hepimizin yüreğindeki en güzel duygu, kendi evlatlarımızdır. Hayallerimizi, hedeflerimizi evlatlarımız üzerine kurarız. Bizim yaşadığımız sıkıntıları onlar yaşamasın diye güzel hedefler üzerine kendimizi odaklarız. Bu kadar kıymet verdiğimiz evlatlarımızı en çık güvendiğimize, inandığımıza, sevdiğimize emanet ederiz. Yani siz öğretmenlere emanet ederiz. O yüzden sizler bizim için çok önemlisiniz." diye konuştu.

"Bilenle bilmeyen bir olur mu?' diyen bir medeniyetten geliyoruz" diyen Şahin, "Medeniyet tarihlerini incelediğimiz zaman kimi tarihe iz bıraktı ve kimi de bir rüzgârla savruldu gitti. İnsana yatırım yapan medeniyetlerin ayakta kaldığını görüyoruz. İnsan biriktirmemiz, beşeri sermayeyi kuvvetlendirmemiz lazım. Şehir, insanın insan şehrin aynasıdır. Her şehrin de bir ruhu vardır. Yalnızca şehri imar etmeye kalkarsanız gelen nesli ihmal ederseniz o ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri mahveder. Her şeyin başı insandır." şeklinde konuştu.

"Öğretmenlere özel konut projesi"

Öğretmenlere özel konut projesi yapacaklarını aktaran Şahin, "Bir taraftan şehrin en büyük içme suyu ve Türkiye'nin en büyük toplu konut projesini yaparken öğretmenlerimiz için de özel konut alanlarını yapalım. Bundan önce niye söyleyemiyorduk, yer bulamıyorduk. Yer sorununu çözmüş, imar projesini halletmiş, yeni bir dönemin başındayız. Valimizin liderliğinde birlikte oturup talepleri alarak ve birkaç bölgemizde sizlerle paylaşarak sizlerin görüş ve önerilerini de alarak bir toplantı yapalım. Dünyada mekân ahrette iman anlayışıyla dünyadaki mekân konusunda sizlere yardımcı olacağız. Önümüzdeki dönem güzel bir modelle öğretmenlerimizin daha kolay ev sahibi olmasını sağlayacağız. Bunu birlikte başaracağız." diye belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kirazoğlu da milli eğitim camiasına verdiği destekten dolayı Şahin'e teşekkür etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir