• DOLAR 32.494
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2497.83
  • ...
Mardin esnafı "Yeşilay Elçisi" oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Mardin Şubesi, esnaf ziyaretinde bulunarak "Yeşilay Elçileri" ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin (YEDAM) tanıtımını yaptı. Yeşilay Elçisi olmayı kabul eden esnafa Yeşilay'ın faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, proje hakkında yaptığı açıklamada, esnafların çalışmalarına destek olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bağımlılıklar ile mücadelede toplumun tüm kesimlerinden destek beklediklerini söyledi.

Günlüoğlu, "Kentimizde ilk defa esnafımıza, muhtarlarımıza ve okul aile birliklerine ulaşarak bağımlılıklar ile mücadele eğitimi vererek toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

İlk adımı İstanbul'da atılarak hayata geçirilen proje için çocuk ve gençlerin çoğunlukla ilişkide olduğu meslek gruplarının belirlendiğini kaydeden Günlüoğlu, "Bu meslek grupları üzerinden toplumsal duyarlılığın sokaktan mahalleye, mahalleden ilçe ve il merkezlerine kadar gönüllü esnaf üzerinden yaygınlaşması amaçlandı. Esnafın ve muhtarların mahalledeki saygın rolünden destek alınarak, toplumun bağımlılıkla mücadelesine aktif olarak katılımları hedeflendi. Yeşilay Elçileri projesine dâhil olan esnafın bilgi düzeyinin artırılması amacıyla eğitimler verildi ve bu konuda ortak söylem geliştirmeleri sağlandı." diye konuştu.

Proje kapsamında kuaför, kafeterya, internet cafe, büfe, kahvehane, giyim mağazası, kırtasiye, eczane olmak üzere 9 meslek dalı seçildiğini aktaran Günlüoğlu, "Bu mesleklerden projeye gönüllü olarak katılan esnafın, bulundukları bölgedeki metruk binaları ve atıl halde bulunan parkları yetkililere bildirilmeleri sağlandı. Yeşilay Elçilerinin, ayrıca, mahallelerinde alkol ve uyuşturucu kullanan birey veya yakınlarını destek almak üzere muhtarlıklara, tedavi görmek isteyenleri de YEDAM'a yönlendirmeleri istendi. Projeye katılan gönüllü esnaf, dükkânının girişine, herkesin göreceği şekilde Yeşilay Elçisi etiketi astı ve Yeşilay tarafından verilen bilgi kitapçıklarını halka dağıtmaya başladı." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir