• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
"Gençlerimizi ihya ettiğimiz zaman istikbalimiz açık olacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Batman İl Müftülüğü tarafından "Batmanlı Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" sloganıyla çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar, sabah namazında bir araya geldi.

Merkez Şevket Başak Camiinde kılınan sabah namazına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki Saray, İl Müftüsü Turgut Erhan, Müftü Yardımcıları Ahmet Duran ile Ahmet Ateş, müftülük çalışanları, cami müdavimleri, bayan ve erkeklerden oluşan gençler katıldı.

Sabah namazı öncesi Müftü Yardımcısı Ahmet Duran tarafından Kur'an-ı Kerim okudu, ardından sabah namazı kılındı.

Yapılan tesbihatlardan sonra İl Müftüsü Turgut Erhan ile Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki Saray birer konuşma yaptı.

"Mümin inanan, güvenilen ve emin insandır"

Hazreti Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) münafıklıkla ilgili olarak bir Hadis-i Şerifleri hatırlatarak konuşmaya başlayan Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki Saray, "Münafık konuştuğu zaman yalan söyler. Mümin inanan, güvenilen ve emin insandır. Münafıkta çiftte standartlı insandır. Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir insan konuştuğu zaman yalan söylüyorsa hangi şartlar olursa olsun bir iki alan dışında (iki Müslümanın arasındaki husumeti düzeltirken ve savaşta düşmanla karşılaşınca yalan konuşabilir) bu yakışan bir tavır değildi." dedi.

Konuşmasının devamında Saray, "Bir kimse doğru söylediği zaman ve doğru söylemeye devam ettiği zaman Allah (Celle Celaluhu) tarafından doğrulardan yazılır. Yalan söylerse ve devam ederse Allah (Celle Celaluhu) katında yalancılardan yazılır. Cenabı Hakkın biz kullarıyız O'da bizim Rabbimizdir. Biz inanıyoruz ki yüce Rabbimiz biz kullarına son derece rahmetlidir. Yeter ki biz Allah'ın (Celle Celaluhu) bağış ve mağfiret kapısını çalalım." ifadelerini kullandı.

"Gençlik bir milletin geleceğidir"

Program sonrası İLKHA muhabirine konuşan bilgi veren İl Müftüsü Turgut Erhan, "Gençlik bir milletin geleceğidir. Her devlet ve millet geleceğini en güzel şekilde kurmak ve istikbalini sağlamak için gençlerine oldukça fazla önem vermek zorundadır. Bizlerde genç bir topluluğuz. Batman'da yapmış olduğumuz araştırmada Batmanımızın 15 ila 29 yaş aralığını yüzde 30'u oluşturan bir genç kitlesine mensubuz. Bu bağlamda ülkemizde de 25 milyon gencin olduğu düşünüldüğü zaman hakikaten istikbalimiz ümit vericidir. Geleceğimizi bu genç kuşaklara emanet ederken onları manevi duygularla yetiştirebilmek bizim en büyük gayelerimiz arasındadır." dedi.

DİB'in "Gençliğe Değer" projesi kapsamında etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Erhan, "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu bağlamda "Gençliğe Değer" projesini başlatmıştır. Gençliğe değer projesi çerçevesinde her bir görevlimiz en az 10 gencimizle ilgilenmek, onlarla hemhal olmak, onlarla oturup kalkmak ve onlarla programlar yapmak onları geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için çaba ve gayret sarf edecektir. Bizde Batmanımızda bunun için geleceğe yatırım yapmak isteye insanlarla beraber bir araya getirip bunun plan ve programlarını kendi içimizde yaptık. Bugün de o gençlerimizle beraber Şevket Başak Camiimizde sabah namazında buluştuk. Katılım gösteren tüm genç kuşaklarımıza çok teşekkür ediyorum. Yüksek bir katılımla burada sabah namazımızı gençlerimizle beraber eda ettik. İlk başlangıç olarak Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) doğum yıldönümünde gerçekleştirdik." diye konuştu.

"Eğer gençliğimizi ihmal edersek bu bizi ileride büyük sıkıntılara sokacaktır"

Konuşmasının sonunda Erhan, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki programlarımız çerçevesindeki bu ve benzeri programlarla gençlerle beraber devam edeceğiz. Zira gençlerimizi ihya ettiğimiz zaman istikbalimiz aydınlık olacaktır. Bizler belki şehirlerimizin belki maddi anlamda çok güzel inşa edebilmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Eğer gençliğimizi ihmal edersek bu bizi ileride büyük sıkıntılara sokacaktır. Muhammed İkbal'in dediği gibi 'Bir milletin geleceği onların malında, mülkünde, yeraltı ve yerüstü kaynaklarında, altın ve gümüşünde değildir. Bir milletin geleceği milli ve manevi duygularla mücehhez yetişmiş iman ve ahlak sahibi olan geçlerindedir.' diyor. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'Hiçbir anne ve baba evladına güzel edep ve terbiyeden daha üstün bir şey veremez.' diyor. Biz gençliğimizi eğer bu çerçeve içerisinde yetiştirirsek geleceğimizde aydınlık olacaktır. Bizde Batmanımızda gençliğimizi yetiştirmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz."

Yapılan çorba ikramının ardından program son buldu. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir