• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Mecliste Suriye Mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"DEĞİŞİM DALGASININ ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu`nda gündemdışı söz alarak: ``Türkiye olarak bundan sonra da Ortadoğu`da değişim dalgasını yöneteceğiz. Bu değişim dalgasının öncüsü olmaya devam edeceğiz. Ortadoğu`da kardeş halklarla kucaklaşmak yerine dikta rejimleriyle kucaklaşanların yeni anlayışı anlamaları mümkün değil`` dedi.


"ZULME KARŞI GELMEK AK PARTİ`NİN ŞİARİDİR"

Davutoğlu Suriye`de yaşananlarla ilgili şunları söyledi: "Suriye`de ilk başta söylenemsi gereken şudur; yaşanan insanlık durumunun faili Suriye yönetimidir. Fail de sorumlu da özgür talebiyle sokağa çıkan insanlara kurşun sıktıran totaliter Baas rejimidir. Zulme karşı gelmek AK Parti`ni şiaridir. Temel amacımız evrensel değerlerle ulusal çıkarlarımızın optimal dengesini sağlamaktır."

Suriye`de kanın durması için yapılması gereken üç şey vardır: Suriye ordusu şehirlerden çekilmelidir, BM`nin 300 gözlemcisi yeterli değildir arttırılmalıdır, barışçıl gösterilere izin verilmelidir.


TBMM`DE GERGİNLİK

Davutoğlu`nun konuşması sırasında ve sonrasında TBMM`de tartışmalar yaşandı.

İşte Davutoğlu`nun Meclis`te tartışmalara neden olan o açıklaması: "Bu milleti de insanlığın vicdanından koparırsınız. Kimse Başbakan`dan ağır silahlarla hüküm süren iktidarın yanında olmasını bekleyemeyiz. Daha kaç bin çocuğun yetim kalması gerekiyordu. Suriye`de yönetimin şiddet politikasından vazgeçmemesi ihtimal dahilinde. Biz her türlü ihtimali düşünüyor ve dikkate alıyoruz. Suriye yönetimine ve zulme arka çıkanlara; tarih kendi halkına kıyım gerçekleştiren hükümetlerin yıkımıyla doludur. Baas siyaset rejimi anlayışını temsil edenlerin bizi anlaması mümkün değil. Gelecek halkaların iradesinde. Türkiye`de darbeyi savunanlar o bölgeler de de azınlık diktasını savunacak. Bütün Suriye`yi kucakladık, kucaklamaya devam edeceğiz. Bizim irademiz Türk halkından meşruiyetini alır. Bunu da halkımız her seçimde teyit etti. Yeni bir Ortadoğu doğuyor. Bu yeni Ortadoğu`nun sahibi öncüsü olmaya devam edeceğiz."

Muhalif vekil: Sayın Dışişleri Bakanı `acizlik` olarak hakaret etti. Buna yanıt vermek istiyorum. Vekilim ve aciz değilim.

Sadık Yakut: 15`er dakika konuşma yapacaksınız. Grubunuz çıkacak, 15 dakika söz vereceğim. Grup adına siz çıkın. Henüz gruplar söz istemedi.

MHP`li Vural: Muhalefetle ilgili değil. Grupla ilgili değil. Vekille ilgili. Millete hakaret etmesine izin veremezsiniz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir