• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
"Resulullah`ın sünneti Kur`an`ın hayata aktarılış biçimidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonunda Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Programa, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Batman Valisi Hulusi Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki Saray, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet Emin Terece Cami İmam Hatibi Hivzullah Kavak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını İl Müftüsü Turgut Erhan yaptı.

"Resulullah'ın sünneti Kur'an'ın hayata aktarılış biçimidir"

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası için "Peygamberimiz ve Gençlik" temasını seçtiklerini belirten Erhan, "Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatına bakıldığı zaman Allah'a (celle celaluhu) iman eden ve ahirete kavuşmayı uman insanlar için birçok örnekliğin olduğunu görüyoruz. Zira Resulullah'ın sünneti Kur'an'ın hayata aktarılış biçimidir. Çünkü peygamber yaşayan bir Kur'an'dır." dedi.   

"Nesli ihya edebilmek için gayret göstermek gerekir"

"Nesli ihya edebilmek için çalışmak, çabalamak ve gayret göstermek gerekiyor" diyen Erhan, şöyle devam etti:

"Bir milletin sermayesi; parası, malı, mülkü, altını ve gümüşü değildir. Asıl milletin sermayesi, imanlı, ihlaslı, iyi yetişmiş, yiğit, genç, çalışkan insanlardır. Bizler dünyamızı imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal edersek ihmal etmiş olduğumuz nesil gelir imar etmiş olduğumuz şehirlerimizi dünyamızı tarumar eder. Bunun için nesli ihya edebilmek için çalışmak, çabalamak ve gayret göstermek gerekir. Bunun içinde rehberimiz ve önderimiz Hazreti Muhammed Mustafa'dır (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) O'nu tanımak gerekir. Tanımaktan öte O'nu yaşamak gerek."

Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin ise Hazreti Muhammed'i anmayla ilgili her fırsatın çok kadar kıymetli olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid Kandilini bir hafta şeklinde idrak etmeye başlamasının da çok doğru bir adım olduğunu ifade etti.

"Kur'an-ı Kerim O'nun en güzel örnek olduğunu bize söylüyor"

Şahin, "Bugün de hafta içerisinde Peygamberimizi daha iyi anlayabilmek hususunda neler yapabiliriz. Nasıl bir bakış geliştirebiliriz, bununla ilgili bir araya geldik. Hazreti Peygamberin hepimizin olduğu gibi çeşitli rolleri vardı. Devlet başkanıydı. Ordu komutanıydı. Bir babaydı. Bir komşuydu. Bir kuldu. Her bir rolünü nasıl geçirdi diye Peygamberimizi Kur'an-ı Kerim'den öğreneceğiz. Kur'an-ı Kerim'de de O'nun en güzel örnek olduğunu bize söylüyor. O zaman hayatımızda O'nu örnek alacağız. Bizim rollerimizi O nasıl yaşamış biz de O'nun gibi yaşayabilir miyiz arayışı içinde olmalıyız." dedi.

Güzel bir şekilde hesap verilebilmesi için salih amellerin işlenmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "İnsanlık zarardadır. Hangileri zararda değil; iman edenler, salih amal işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler. Oradaki sabra dikkat edin o sabır direnmek anlamına geliyor. Doğrulukta direneceksiniz. Sesiz kalmak yok. Doğrudan yana pozisyon alacağız. O zaman bu toplum güzelleşir. Bu toplumda ayrı kodlar yaşayamaz. Kin ve nifak yavaş yavaş yok olur. Hakikat güneşi bunu eritir ve yok eder. Hepimiz bu görev ile görevliyiz. Kısa bir ömrümüz var. Kimse kolay kolay 100 yaşını görmüyor. Yaklaşık olarak 50-60-70 sene... Öleceğiz ve öbür tarafa gideceğiz. Bize ne soracaklar, bize bu dünyada doğruluktan yana nasıl durduğumuzu soracaklar. Haktan yana mı oldun yoksa başka hesaplar içinde mi oldun? Akıllı olalım, bu dünyanın bir ekin ekme dünyası olduğunu ve hasadın öbür tarafta olduğunu asla unutmayalım." ifadelerini kullandı.  

Program sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki Saray, "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu bir konuşma yaptı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir