• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
"Muhammed Mustafa`sız bir din olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de Mevlid-i Nebi haftası etkinliklerinde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdür Bünyamin Albayrak, "Kur'an bir hayat nizamıdır, anayasa kitabıdır, Kur'an-ı'nın uyum yasaları, yönetmeliği, yönergesi, alt mevzuatı, yönergeleri, talimatları Muhammed Mustafa (Sallahu Aleyhi ve Sellem) tarafından, âlimler tarafından bize anlatılmaktadır. Muhammed Mustafa bir postacı değildir, Kur'an-ı bize getirip bırakıp gitmiş değildir, hâlâ canlı sünnetiyle aramızdadır." dedi.

Mardin'de Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında Artuklu Müftülüğü tarafından program düzenlendi. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen 2018 Mevlid-i Nebi Haftası Kandil Programı'nda "Peygamberimiz ve Gençlik" konusu işlendi.

"Ortak ad 'Peygamber Sevdalıları' olsun"

Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdür Bünyamin Albayrak katıldı. Mardin Müftüsü İsmail Çiçek'in selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Albayrak, Peygamber sevdalılarının bugün her birinin ortak vasfı, ortak adı "Peygamber Sevdalıları" olsun diyerek konuşmasına başladı.

"Muhammed Mustafa'nın sevdasıyla bir araya geldik"

Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhammed Mustafa'nın (Sallahu Aleyhi ve Sellem) izinden, anlaşılmasında atılan her adım, yerleştiği kalp, ona benzeyen hayat, onun evrensel mesajını kavrayan 'mümin olma' çok şereflidir, bu şeref ile bugün bu salonda olanlar Allah hepinizden razı olsun. Rahmetli bir günde âlemlere rahmet olarak gönderilen Muhammed Mustafa'nın sevdasında bir araya geldik. Nasıl ki, yağmur yağarken, hiç kimseyi ayırt etmezken falan ağanı, aşiretin, köyün bağı bahçesi demeden bütün Müslümanlara, müminlere sağanak bir yağmur olarak yağıyor ya, Muhammed Mustafa'nın rahmeti de bütün insanlığa gönderilmiştir. Dışarıda yağan yağmura rahmet deriz ya o rahmetten herkes aynı dereceden nasiplenemez, kimisi kabını doldururken, kimisi kovasını doldururken, kimisi çok faydalanmak için barajlar inşa eder. Muhammed Mustafa'nın sünnetinde, onun hadislerinden, onun güzel hayatından faydalanmak üzere kaplarını dolduran Müslümanlardan olmayı Allah cümlemize nasip eylesin."

"Muhammed Mustafa bizim hayatımızdadır"

Bu zamanı, anı, vakti, mekânı, haftayı, Rebiyül Evvel ayını, 1447 yıl önce bu geceleri kıymetli kılan Muhammed Mustafa'nın dünyayı teşrifi olduğunu anımsatan Albayrak,  Muhammed Mustafa'nın (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bizim için en ifade ettiğini ayetlerle getirdi.

Albayrak,  "Allah-u Teâlâ Muhammed Mustafa'yı elçi olarak, Resul olarak, bize göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur, ikramda bulunmuştur. Yani Muhammed Mustafa'ya ümmet olmak bir şerefti.  Onun için Allah Kur'an-ı Kerimde diyor ki, 'Kim Resulüne itaat ederse, Allah'a itaat etmiş olur', 'Resulüm deki Allah'ı sevmek istiyor musunuz, Muhammed Mustafa'ya tabi olursanız Allah'ta sizi sever', 'Resul size neyi getirdiyse onu alın, neden nehyi ettiyse ondan uzak durun', 'Muhammed Mustafa'nın hayatı sizin için örnek bir hayattır.' ' Ey Resulüm sen onların arasında olduğun müddetçe Allah onlara azap etmeyecek.' Bakın ayeti kerime ne kadar açık Resulullah bugün bizim hayatımızda mı? Evet, ama kendisi Medine'yi münevvere de Ravza-i Mutahhara'da istirahat ediyor. Bedeni olarak değil sünneti ile hadisi şerifleriyle, Muhammed Mustafa bizim hayatımızdadır." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'in bir hayat nizamı ve anayasa kitabıdır"

Kur'an-ı Kerim'in bir hayat nizamı ve anayasa kitabı olduğunu kaydeden Albayrak, "Kur'an-ı'nın uyum yasaları, yönetmeliği, yönergesi, alt mevzuatı, yönergeleri, talimatları Muhammed Mustafa tarafından, âlimler tarafından bize anlatılmaktadır. Muhammed Mustafa bir postacı değildir, Kur'an-ı bize getirip bırakıp gitmiş değildir, hâlâ  canlı sünnetiyle aramızdadır. O'nun ahlakı Kur'an'dı. Sünnet olmadan İslam olmaz, sünnet olmadan Kur'an anlaşılmaz, Muhammed Mustafa'sız bir din olmaz." diye konuştu.

"Hazreti Muhammed Mustafa'nın A takımı gençlerden oluşuyor"

Türkiye genelinde 25 milyon genç olduğunu vurgulayan Albayrak, "Hazreti Muhammed Mustafa'nın A takımı gençlerden oluşuyor, ilk Müslümanların yüzde 80'i gençlerden oluşuyor. Gençlik; Allah'ın bir emaneti, gençlik ise bir hazinedir. 7 sınıf insan var kıyamet gününde Allah'ın arşının altında gölgelenecek. Bu 7 sınıf insanın 2'ncisi olarak gençlerdir." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir