• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
"Hazreti Muhammed gençlere çok önem verirdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Hazreti Muhammed ve Gençlik" temalı program gerçekleştirildi. Programda Hazreti Muhammed'in gençlere verdiği öneme değinildi.

Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ve halkın yoğun bir ilgi gösterdiği program Ülgan Konukoğlu Camii İmam-Hatibi Hafız Musa Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda bir selamlama konuşması yapan Gaziantep Vali Yarımcısı Uğur Aladağ da "Onun doğduğu gece insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. O gecenin sabahı da gerçekten feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir güneş doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan peygamberimizin gönderilişi yüce Allah'ın (Celle Celaluhu) tüm insanlığa en büyük nimetlerinden biridir." dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, hayatın her alanında Hazreti Muhammed'in örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Hazreti Muhammed'i anlatmak için yıllardır Şemâil-i Şerif, Mevlid-i Şerif, Mevlid-i Nebi ve Siyeri Nebi gibi eserlerin yazıldığını belirten Çelik, ancak buna rağmen Hazreti Peygamberin anlatılmaya devam edildiğine dikkat çekti.

Çelik, her sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mevlid-i Nebi Haftasında Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir yönünün ele alındığını ve bu yıl da "Hazreti Peygamber ve Gençlik" temasının ele alındığını anımsattı.

"Hazreti Muhammed gençlere değer vermiştir"

Bir milletin gençliğinin geleceği olduğunu belirten Çelik, "Genç kelimesi de zaten kelime olarak hazine anlamına gelir. Bizim hazinemiz ve zenginliğimiz gençlerimizdir ve bizim zenginliğimiz çocuklarımızdır. Onun için de Diyanet İşleri Başkanlığı yerinde olarak bu sene 'Hazreti Peygamber ve Gençlik' temasını seçti. Hazreti peygamber gençlere nasıl davranmış, onları nasıl eğitmiş, onları nasıl yönlendirmiş, nasıl sevmiş, nasıl takdir etmiş, rehberlik etmiş hepsinden önce de onlara nasıl güvenmiş. Nasıl güvenmiş ki koskoca orduyu Hazreti Ebu Bekirlerin ve Hazreti Ömerlerin içinde bulunduğu bir orduyu 19 yaşındaki Usame bin Zeyd'e emanet etmiş." şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Rıfat Oral, Hazreti Muhammed'in bir toplumun geleceği olan gençlere çok önem verdiğini ve bundan dolayı da gençlere önem verilmesi gerektiğini söyledi.

 "Gençler bir toplumun geleceğidir"

Gençlerin bir toplumun geleceği olduğunu ve toplum için gençliğin önemli olduğunu ifade eden Oral, "Gençlik bizim için çok önemlidir. Nasıl aileler çocuklarının üzerine titriyorsa, bir toplumda gençleri üzerine titrer. Onları korur, onların iyi ve kaliteli insanlar olabilmesi için bütün varını-yokunu ortaya koyar. Bu açıdan gençler bizim için önemlidir. Çünkü gençler bir toplumun geleceğidir. Eğer bizim bu gençlerimizi eğitimli, kaliteli, ahlaklı, dindar, temiz ve dürüst olursa gelecekte iyi bir toplum, güçlü bir devlet oluştururuz. Gelecekte belki yeryüzünde iktidar dün olduğu gibi yeniden Allah (Celle Celaluhu) tarafından bize verilir. İşte bu açıdan gençler bizim için çok önemlidir." dedi.

"Dünyanın en başarılı insanı olan Hazreti Muhammed'in ümmetiyiz"

Allah tarafından gönderilen bütün peygamberlerin genç olduğuna dikkat çeken Oral, "İşte bu gençler bize Allah'ın (Celle Celaluhu) tevhit inancını, ahret inancını aktardılar. Allah'ın (Celle Celaluhu) kitabını, hikmeti öğrettiler ve bizleri temizlediler. Bu örnek gençlere de biz 'peygamberler' diyoruz. Bizler de bu peygamberlerin izinden giden ve Allah'ın (Celle Celaluhu) istediği şekilde temiz kul olmak için uğraşan insanlarız. Çünkü Allah (Celle Celaluhu) her asırda bize model bir insan gösteriyor. 'Bu insan gibi olun' diyor. Ahir zaman dediğimiz bu son asırda son peygamber Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'dir. 'Ey insanlar! Sizde artık Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) gibi olun' diyerek bizlere peygamberimizi göndermiştir. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Çünkü dünyanın en başarılı insanı olan Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ümmetiyiz."ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından program "Hazreti Muhammed ve Gençlik" temalı panel ile devam etti.

Panelde Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Rıfat Oral, Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, Denizli İl Müftüsü ve Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar birer konuşma yaptı.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Rıfat Oral ve Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, Denizli İl Müftüsü ve Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, ilçe müftüleri ve vaizleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve müftülük personeli ile vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir