• DOLAR 32.495
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2492.268
  • ...
Cep telefonu artık akıllı bir anahtar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Piyasada bluetooth teknolojisi ile çalışan akıllı kilitler bir süredir var. Ancak Smart Padlock, bugüne kadar görmediğimiz, ezber bozan özellikler barındırıyor ve diğer girişimleri gölgede bırakıyor. Smart Padlock, bir telefon aplikasyonu yardımıyla açılabiliyor ve uzaktan PIN şifresi yollama özelliğine sahip. Böylelikle istediğiniz kişilere ve istediğiniz zaman aralıkları için geçerli olacak şekilde şifre tayin edebiliyor, dönemsel olarak kilidi kullanmalarını sağlayabiliyorsunuz. Üstelik kilidi kimin ne zaman açtığını ve tekrar kilitlediğini kayıtlarda görebiliyorsunuz. Bu bilgi, kilidin yanına gittiğinizde bluetooth aracılığıyla telefonunuza aktarılıyor.

ŞİFRE YERİNE QR KOD

Kilit için şifre göndermek gerçekten çok kolay. Özel bir yazılıma ihtiyaç duymaksızın herhangi bir programı kullanarak bir kısa mesaj ile oluşturduğunuz şifreyi yollayabiliyor, izin verdiğiniz kişinin kilidi açmasını sağlayabiliyorsunuz. Cihazın yan tarafında bulunan QR kodu da oldukça önemli. Kilidin şifresini sizden talep edenler bu kodu kullanmak zorunda. Örneğin eve gelen paketi içeri koymak isteyen apartman görevlisi, bu kodu telefonunda taradığında size şifre istediğini bildiren bir uyarı geliyor. Uygun görüyorsanız şifreyi yolluyorsunuz. Igloohome firmasının tasarımı olan bu kilit, Airbnb kullanıcıları için düşünülmüş özelliklere de sahip.

SERTLEŞTİRİLMİŞ ÇELİK

Tasarımında sertleştirilmiş çelik kullanılmış kilidin sağlamlığı özellikle vurgulanıyor. Şifre tekrar tekrar yanlış girildiğinde bunu alarm ile bildirmesi ya da kilit düzgün kitlenmediğinde sesli bir uyarının hemen devreye girmesi gibi özelliklere de sahip.  Akıllı kilidi tasarlayan firmanın uzmanlığı uzaktan açılabilen kilitler üzerine. Sadece Smart Padlock gibi asma kilit değil, kapı kilitleri de üretiyorlar. Hem tasarımları, hem de ürünleri pek çok ödül almış olan şirketin seri üretime önümüzdeki yıl geçmesi bekleniyor. Şu anda bu ürüne sahip olmak isterseniz internet üzerinden 69 dolardan sipariş alınıyor.

PİLİN ÖMRÜ BİR YIL

Akıllı kilit Smart Padlock, pil ile çalışıyor ve pilin şarjı tam bir yıl dayanıyor. Pilin değişmesi için kilidin açık konumda olması gerekiyor. Bu yüzden pilin bitmek üzere olduğunu bildiren uyarıları önceden vermesi tasarlanmış. Eğer yine de pil bitmiş olursa başka bir pilden enerji almak için üzerinde noktalar bulunuyor.

Kaynak, İTO

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir