• DOLAR 32.551
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2422.716
  • ...
Öğrencilerin haftalarca çalıştığı etkinlik: Çizgilerle 40 Hadis sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri, Mevlid-İ Nebi etkinlikleri kapsamında "Çizgilerle 40 Hadis" resim sergisi açmak için haftalarca hazırlık yaptı.

Açılan sergide, Hazreti Muhammed'in hadisleri çizgilerle resmedildi ve onun hayatının anlatıldığı resimlere yer verildi. Mevlid-i Şerif ile ilahilerin seslendirildiği ve çeşitli ikramların da yapıldığı etkinlik, beğeni topladı.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifinin yıldönümü olarak idrak edilen Mevlid Kandili dolayısıyla, Silopi İmam Hatip Ortaokulu tarafından Mevlid-i Nebi programı kapsamında "Çizgilerle 40 Hadis" resim sergisi düzenlendi. Çarşı merkezindeki Sanat Sokağında düzenlenen etkinliğin açılışını İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sezer Işıktaş ile İlçe Milli Eğitim Müdür Bülent Dayanan gerçekleştirdi.

Okul öğrencilerinin Hazreti Muhammed'i konu alan ilahileri seslendirmesinin ardından Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. Öğrenciler, çevredeki vatandaşlara hurma, zemzem suyu ikram ederek 40 hadis kartı dağıttı, kandillerini tebrik etti.

Öğrencilerle haftalarca etkinliğe çalıştıklarını belirten İmam Hatip Ortaokulu resim öğretmeni Tülay Yıldırım,

"Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olarak bu programa hazırlandık. Emek harcadık, inşallah herkes beğenmiştir. Peygamberimizin bu kutlu doğumunda Allah ona en güzel mekânı nasip etsin. Öğrencilerimizin çok emeği geçti ilahiler söyledik. Haftalarca okulumuzun mescidinde çalıştık. Sağ olsun müdür bey yardımcı oldu, diğer öğretmenlerimizin desteği oldu. Silopi Sanat sokağında bunu göstermek istedik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Herkesin Mevlid Kandilini kutluyoruz." dedi.

"Hazreti Muhammed gelince kız çocukları diri diri gömülmekten kurtuldu"

İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Meryem Ökmen, Mekke'de cahiliye döneminde utanç olarak görülen kız çocukların diri diri gömüldüğünü hatırlatarak, Hazreti Muhammed'in gelişiyle kızların gömülmekten kurtulduğunu ve O'nun kızını Mekke sokaklarında omuzunun üzerinde taşıdığını aktardı.

Ökmen, "Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu kutlamak için 4 hafta boyunca çalıştık ve birçok kişinin emeği geçti. Cahiliye döneminde kızlar kız çocukları utanç olarak görüldüğü için diri gömülüyordu. Peygamber Efendimiz geldikten sonra kızlar diri diri gömülmekten kurtuldu. Hazreti Muhammed Fatımatüzehra'yı omzuna alarak Mekke'nin sokaklarında gezdi. Sürekli Hazreti Muhammed'i hayatımıza yansıtarak ve izinde giderek yaşamaya çalışıyoruz. İnşallah bugün Hazreti Muhammed'in doğumunun nasıl mübarek olduğunu hem ilahilerimizle hem yaptığımız etkinliklerle göstermişizdir. Etkinliklerimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"O'nu görmememize rağmen çok seviyoruz"

Müşriklerin Hazreti Muhammed'i görmelerine rağmen iman etmediğine değinen öğrencilerinden Nur Çakan ise, Hazreti Muhammed'i görmemesine rağmen çok sevdiğini belirtti.

Çakan, "İslam'dan önce insanlar çok kötü şeyler yapıyordu. Biz kızlara hiç değer verilmiyor sürekli diri-diri toprağa gömülürdük. Peygamber efendimiz geldiği günden itibaren her şey değişti. Çok karanlık olan dünyamız aydınlandı. Peygamber efendimi herekse yardımcı oldu. Müşrikler Peygamberimizin yüzünü görmesine rağmen O'na iman etmemiş. Ama biz Müslümanlar O'nu görmemesine rağmen, sesini duymamasına rağmen O'nu çok seviyor. O'na içten bir duygu yaşıyoruz." dedi.

"Peygamber efendimizin mesajlarını gençlere anlatmamız lazım"

Programa katılan vatandaşlardan Said Tuncer, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in barış mesajlarının yeterince kitlelere ulaştırılmadığına vurgu yaparak, Hazreti Muhammed'in mesajlarını özellikle gençlere iletilmesi gerektiğini anlattı.

Said Tuncer, "Öncellikle bu etkinliği düzenleyen ve katkı sunan Silopi İmam Hatip Ortaokulunu tebrik ediyor, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür etkinlikler ve bu seviyede etkinlikler daha önce ilçemizde düzenlenmedi. Şu anda görüyoruz ki, etkinliğe halkımızın ilgisi yüksek seviyede. Peygamber efendimizin kutlu doğumu münasebetiyle düzenlenen bu etkinlik aslında bizlere birçok mesaj vermektedir. Örneğin günümüz dünyasında Peygamber Efendimizin o barış mesajlarının kitlelerimize yeteri düzeyde iletilmediğini ve yeteri derecede anlaşılmadığını görüyoruz. Bizim bu tür etkinlikleri daha çok düzenlememiz lazım. Gençlerimize, çocuklarımıza ve nesillerimize Peygamber Efendimizin mesajlarını, çocukları ve gençleri ne kadar çok önemsediğini anlatmamız lazım." diye konuştu.

"Hazreti Muhammed'i anlayama muhtacız"

"Çizgilerle 40 Hadis" resim serisi için okul öğretmenleri ve öğrencilere teşekkürlerini ileten Kemal Özdemir:

"Öncellikle âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in mübarek Mevlid Kandilinin tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. İmam Hatip Ortaokulunun ilçemizin Sanat Sokağında sergilemiş olduğu bu güzel sergiden dolayı teşekkür ederiz. Gerçekten âlemlere rahmet olarak gönderilen, ahlakıyla her zaman bize rehber olan Hazreti Muhammed'in hayatından kesitlerin anlatıldığı bu güzel sergiden dolayı herkese çok teşekkür ediyoruz. Günlük yaşantımızda olsun ve geçmiş yaşantımızda olsun bizler gerçekten Hazreti Muhammed'i anlamaya, anlatmaya ve onu duymaya muhtacız." şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar-İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir