• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
"Bilimsel başarıya daha fazla odaklanacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin ilk öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi. Törende Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak bir konuşma yaptı.

Bingöl Üniversitesi'nin her geçen gün başarı çıtasını yükselttiğini ifade eden Çapak,  "Diş Hekimliği Fakültemiz, üniversitemiz, ilimiz ve bölgemiz için önemli bir fakülte. Bu yıl nasip oldu ilk öğrencilerimizi de aldık. İnşallah fakültemizin hızlı bir şekilde gelişimini sağlayıp şehrimize ve bölgeye katkısını sağlayacağız. Diş Hekimliği Fakültemizin özellikle ilimize katacağı çok şey var.  Fakültelerimizin ve yüksekokullarımızın öğrenci profili Türkiye'nin her yerinden öğrenci gelecek şekilde olacak. Geçen yıl diş hekimliği ile birlikte üniversitemizde 14 yeni program açılmıştı. Önümüzdeki dönem diş hekimliğinin bazı programları ile beraber lisans ve ön lisans bazında yeni programları da açmış olacağız. Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde diş hekimliğimiz destekleyecek ağız ve diş sağlığı ile alakalı iki yıllık programları da önümüzdeki zaman diliminde faaliyete sokmuş olacağız." dedi.

 "Üniversitemiz bölge üniversiteleri arasında çok iyi bir konumda. En iyilerinden biri olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz." diyen Prof. Dr. Çapak, "2007 sonrası kurulan üniversitelerin en iyilerinden birisi olduğumuzu kolaylıkla söyleyebiliriz. Hem öğretim üyesi potansiyeli hem öğrencilerimizin tercihi hem program sayısının fazlalığı hem de fiziki güzelliği ile öne çıkan bir üniversiteyiz.  Pek çok özel üniversiteden bile daha görkemli bir üniversite olduğumuzu ifade edebiliriz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çıtamızı daha da yükseltmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"Bize emanet edilen öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz"

"Burada esas olan öğrencilerimizi nitelikli bir şekilde yetiştirip, kendilerine, ailelerine ve topluma faydalı bir şekilde hazırlamamızdır." şeklinde konuşan Prof. Dr. Çapak, "Şehre hizmet açısından Diş Hekimliği Fakültesi ile yetinmeyeceğiz. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde halka hizmet edecek bir hastane sürecimiz var. Resmi süreci başlattık. Halka hizmet edecek ve tedavilerin yapılacağı bir hastane kurmuş olacağız. Mevcut Diş Hekimliği Fakültemizin bulunduğu MYO binamızın bir katını tamamen Diş hekimliği fakültesi ve hastanesinin hizmetine vereceğiz. Çok geniş ve rahat hizmet verebilecek bir alana sahip. Hastalara güzel hizmet verebilecek bir alanı bu binamızda oluşturacağız. Faaliyete girmesiyle beraber bir yandan halka hizmet etmiş olacağız, bir yandan da öğrencilerimiz için uygulama alanı oluşturmuş olacağız. Fakülte ve diş hastanesi için yeni bina için bir yatırım programız var da var zaten." İfadelerini kullandı.  

Üniversitenin bütün fakültelerinin modern ve çağdaş eğitim verme noktasında gerekli bütün alt yapıya sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çapak, "Yeni kütüphanemizin de açılışını önümüzdeki günlerde yapmış olacağız.  Son derece modern, donanımlı ve yüksek kapasiteli kütüphanemiz de bütün bölgeye hizmet vermiş olacak. İlahiyat fakültemizin temelini atmıştık, onun inşaatı da devam ediyor. Veteriner Fakültemize büyük güç verecek hayvan hastanemizin inşaatı çok da hızlı ilerliyor. O da sadece Bingöl için değil bütün bölgeye hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip. Bundan bilimsel başarıya daha fazla odaklanacağız. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte Bingöl Üniversitesi'ni daha ileriye taşıyacağız. Bugün burada önlük giyerek meslek hayatlarının önemli adımlarından birini atan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Aileleri tarafından bizlere emanet edilen öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirip donanımlı ve üreten bireyler olarak onlara teslim edeceğiz İnşallah."  diye sözlerini noktaladı.

Programda sinevizyon eşliğinde bir sunum yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Selahattin Bor, fakülte hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen önlük giyme törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Hakan Olgun ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz; Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, fakülte dekanları, kurum amirleri, öğrenciler, öğrenci aileleri, fakülte yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, öğrencilere önlüklerinin giydirilmesi sonrası sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir