• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uluslararası uyuşturucu sempozyumu yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Cemiyeti tarafından, 26-27 Kasım 2018'de "2. Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu" düzenlenecek.

İstanbul'da düzenlenecek olan sempozyumda, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede bilimsel kanıta dayalı halk sağlığı politikalarının geliştirilmesi amacıyla uluslararası düzeyde çalışan bilim insanları, akademisyenler, devlet ve sivil toplum temsilcileri arasında uygulama örnekleri tartışılacak, bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanacak.

Birincil önleme, tedavi, rehabilitasyon modelleri ve yöntemleri ana temasıyla yeni arayışların ve alternatif yaklaşımların geliştirilmesi için ülke ve bölge açısından önemli bir fırsat sağlayacak olan sempozyum, İstanbul Deklarasyonu ile sona erecek.

Yeşilay öncülüğünde yapılacak olan sempozyum bu anlamda mevcut uygulamaların tartışılması, yeni uygulamaların konuşulması ve de politika yapıcılara içerik oluşturulması anlamında önem kazanmakta.

Konuyla ilgili bir mesaj yayımlayan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, sempozyumda uyuşturucu politikaları alanında önleyici çalışmalar, tedavi, rehabilitasyon, savunuculuk, kapasite geliştirme, medya kampanyaları, uyuşturucu ve gençlik, izleme ve değerlendirme gibi başlıkların yer alması planlandığını belirtti.

Öztürk, "Uyuşturucu madde bağımlılığının çok farklı boyutlarıyla ele alınacağı Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda, uyuşturucu ile mücadelede sivil yaklaşımı öne çıkartan, bilimsel ve kanıta dayalı halk sağlığı politikalarının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Sempozyumla, dünya genelindeki farklı uygulama örneklerinin tartışılması, bu alanda çalışma yapan tüm kişi, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve deneyim paylaşımının sağlaması, uyuşturucuyla mücadele eden kuruluşların kapasitelerinin arttırılması ve uyuşturucu madde sorununa uzun vadeli çözüm önerileri sunacak alternatif yaklaşımların geliştirilmesi hedeflenmektedir. Geniş bir uluslararası katılımla İstanbul'da düzenleyeceğimiz Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumuna halk sağlığı toplumu başta olmak üzere ilgili tüm bireyleri ve kurumları davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

2. Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nun ana konuları şu şekilde olacak;
"A. Kanıta dayalı politikalar ve yaklaşımlar
Uyuşturucu madde kullanımı alanında politikaları yönlendirme amaçlı sürveyans
Uyuşturucu madde kullanımı epidemiyolojisi ve koruma hizmetlerinin dağılımı
Uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili ulusal eylem planları, politikalar ve hukuki düzenlemeler
B. Uyuşturucu madde kullanımıyla mücadelede hizmet işgücünün eğitimi ve sertifikalandırılması
C. Halk sağlığı uygulamaları- koruma

Uyuşturucu kullanımının biyo-psiko-sosyo-manevi boyutu
Uyuşturucu kullanımıyla mücadelede sektörlere düşen roller
Uyuşturucu maddelerin kullanımını önleme amaçlı girişimler
Uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik müdahaleler, rehabilitasyon." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir