• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
"Efendimizi Diyarbakır`da konuşmak daha anlamlı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Hazreti Muhammed Mustafa Efendimizi Anma ve Mevlid-i Nebi Programı" gerçekleştirildi.

Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Hacı Bayram Camii İmam-Hatibi Ahmet Karali'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, etkinliğe katılarak konuşma yapması planlanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadığını söyledi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Hazreti Muhammed'i Diyarbakır'da konuşmanın daha anlamlı olduğunu vurguladı.

İşliyen, "Şairin dediği gibi, ben sözlerimle onu methedemem ancak onunla sözlerimi methediyorum. Efendimizi konuşmak her yerde çok güzel ama onu Diyarbakır'da konuşmak daha anlamlı. Çünkü Efendimizin bize emaneti olan sahabe-i kiramdan en çok hatıra ve iz taşıyan bölgelerden bir tanesi, belki en başta gelenlerinden bir tanesi Diyarbakır'dır. Allah, Diyarbakır halkını ve bizleri ona layık ümmet olabilmeyi nasip eylesin." dedi.

"Gençlerimize şefkatle davranmalıyız"

Hazreti Peygamber'in etrafındaki sahabelerin genellikle gençlerden oluştuğunu anlatan İşliyen, şunları söyledi: "Kıymetli büyüklerim! Birinci söylememiz gereken, altını çizmemiz gereken husus, gençlerimize rahmetle, şefkatle, iyilikle, güzellikle davranmamız gerektiğidir. Efendimizin rahmet ikliminde büyümüştür o gençler. Sevgiye bağlı bağlılık oluşmuştur o gençlerde."

"Allah, hayatımızı hayatına, ahlakımızı ahlakına benzetsin"

Müslümanların, Hazreti Muhammed'in yolunu takip ederek, onun sünnetiyle yaşaması gerektiğini dile getiren İşliyen, "Evlerimiz Peygamberi misafir etmeye hazır mı? Yüreklerimiz Hazreti Peygamberle karşılaşmaya hazır mı? Çocuklarımız Hazreti Peygamberle tanışmaya hazır mı? Sohbetlerimiz, Hazreti Peygamberi katmaya hazır mı? İzlediklerimiz Peygamberle beraber izlenecek şeyler mi? Okuduklarımız, Hazreti Peygamberin yanında paylaşılacak şeyler mi? Yoksa 'Peygamber hayatımızdan çıksa çok daha rahat ederiz.' diyebilecek durumda mıyız? Her birimiz kendi içimizde, kendi vicdanımızda bunun muhasebesini yapmak durumundayız. Kıymetli dostlar! Allah, hayatımızı hayatına, ahlakımızı ahlakına benzetsin." ifadelerini kullandı.

Programa; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, DÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akay, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir