• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
"Bitlis, Türkiye`de en fazla kar alan illerin başında geliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun ve çetin kış şartlarının yaşandığı Bitlis'te, kışa hazırlık çalışmaları devam ediyor. Belediyenin hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Bitlis Valisi Oktay Çağatay, özellikle Rahva bölgesinin Türkiye'de en fazla kar alan yer olarak nam saldığını belirtti.

Çağatay, "Bugün belediyemizin hazırlık merkezini ziyaret ettim. 32 araç ve 70 personelimiz ile birlikte, Bitlis'te kar yağışının mağduriyetini vatandaşlara hissettirmeden atlatacağız. Geçen yıl kış fazla yaşanmamış ama bu yıl yaşanmayacak anlamına gelmiyor. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda 400 ton tuz aldık. Bitlis genelinde tüm ilçe ve köylerimizde sıkıntı yaşanmaması adına toplantılarımızı yaptık. Bu kışta kar ne kadar yağarsa yağsın, vatandaşlarımız affet seviyesinde hissettirmeden ve günlük hayatlarını sıkıntıya sokmadan işbirliği içinde eksiklik gördüğüm yerde birbirimizi takviye ederek, inşallah beraber atlatacağız." dedi.

Konuşmaların ardında Vali Çağatay, çalışan personelle ayaküstü sohbet ederek, araç gereçleri yerinde inceledi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir