• DOLAR 32.579
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2438.203
  • ...
"Peygamberin izinden gidilerek dünya ve ahiret saadetine kavuşulur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Abdülhakim Ayten Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda, öğretmen ve öğrencilere yönelik bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Siirt Mili Eğitim Şube Müdürü Mirza Tetik, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ortaokul öğrencilerinin okudukları veda hutbesi, Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını anlatan ve öğütler veren şiirler, seslendirdikleri ilahiler ile tiyatro gösterileri, büyük bir beğeni topladı.

Öğrencilerin performansı, veliler ve öğretmenler tarafından büyük beğeni toplarken, özellikle Hazreti Muhammed'in ilk tebliğ yıllarında İslam'ın ilk şehidleri olma vasfını taşıyan, Yasir ve Sümeyye'nin çocukları, Ammar'ın İslam'ı kabul edişi ile ilgili tiyatro gösterisi, izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

"Peygambere tabi olmakla dünyanızı ve ahiretinizi kurtaracaksınız"

Mevid-i Nebi etkinliği etkenliğine katılan Mili Eğitim Şube Müdürü Mirza Tetik, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in izinden giderek dünya ve ahiret saadetine erişilebileceğini söyledi.

Peygamber Efendimizin sadece bir kavme değil bütün insanlığa geldiğine vurgu yapan Tetik, "Peygamber Efendimiz bütün insanlığa, cinlere ve hatta kuşlara gönderilmiştir. Bizler Peygamberimizin kıymetini nasıl bileceğiz? Onun çizdiği yoldan giderek, değerli öğrenciler sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Gelecek sizlere bağlı, kendinizi geliştirerek iki kanatlı kuş olacak ve hem dünyanızı hem de ahiretinizi kurtaracaksınız." ifadelerin kullandı.

Program sonrası İLKHA'ya açıklamada bulunan Siirt İmam Hatip Ortaokul Müdürü Ali Özbilici, "Amacımız, öğrencilerimizin, yaşantıları boyunca Peygamber Efendimizin izinden gitmeleri ve kendilerine bunu amaç edinmelerini sağlamaktır." dedi.

"Amacımız Peygamber Efendimizin ahlakını öğrencilerimize yansıtmaktır"

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü vesilesiyle ile bir program düzenlediklerini belirten Özbilici, şunları söyledi:

"Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle öğrencilerimiz ve öğretmenler, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan sinevizyon, oratoryo, tiyatro ve şiirlerden oluşan bir program düzenledi. Bu etkinliği düzenlememizdeki temel amaçlardan bir tanesi Peygamber Efendimizin ahlakını öğrencilerimize yansıtmaktır. Öğrencilerimizin, yaşantıları boyunca Peygamber Efendimizin izinden gitmeyi kendilerine amaç edinmelerini hedefliyoruz. Yapmamız gereken en önemli şey, çocuklarımızı küçük yaşlarda Peygamber ve Allah sevgisini aşılamak, dinlerini ve Kur'an-ı Kerimi öğretmek. Çünkü ağaç yaşken eğilir. Çocuk daha küçük yaşlarda eğitildiğinde, okula işlenmiş olarak gelir ve bizler de öğretmenler olarak daha fazla çaba sarf eder ve öğrencilerimizi daha güzel yerlere getirmek için uğraşırız."

Özbilici, "Allah korkusu olan çocuklarda, başkasının hakkını ve malını gasp etme gibi bir durum söz konusu olamaz, eğer onlara küçük yaşlarda dini eğitimlerini verirsek, Allah'ı, Kur'an-ı ve Peygamber Efendimizin hayatını öğretirsek eğitimimiz de kurtulmuş olacak. Bizim bu etkinliği yapmamızdaki amaç Peygamberimizi anlatmaktır." şeklinde konuştu

Program, Siirt İmam Hatip Ortaokul Müdürü ve öğretmenlerinin, Şehid Öğretmen Durmuş Güçlü ilkokulu öğrencilere gül suyu ve lokumunun dağıtılmasının ardından son buldu. (Murat Orhan-İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir