• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
Adalet Bakanlığı 6 birinci sınıf noter atayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığının, Resmi Gazete'de yayımlanan noter atamalarına ilişkin ilanında, yaş tahdidi nedeniyle boşalacağı belirtilen 6 birinci sınıf noterliğe atanmaya istekli kişilerin, başvuruda bulunmasının gerektiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2017 yılı gayri safi gelirleri ve isimleri yazılı olan noterliklerden birinci sınıf Adana On beşinci Noterliği 12.01.2019, Ankara Elli yedinci Noterliği ve Hatay Üçüncü Noterliği 15.01.2019, Kadıköy Sekizinci Noterliği ve Büyükçekmece Altıncı Noterliği 20.01.2019 ve Alanya Dördüncü Noterliği 21.01.2019 tarihlerinde yaş tahdidi nedeniyle boşalacaktır.

1512 sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince BİRİNCİ SINIF NOTERLERDEN bu noterliklere atanmaya istekli olanların ilan tarihinden itibaren bir ay içinde Bakanlığımıza, www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerekmektedir. Atamalar, başvuru ve vazgeçme taleplerinin elektronik ortamda alınarak sisteme işlenmesi sonucu elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziken yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına, www.hmgm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Başvurularda UYAP kayıtları esas alınacaktır. Keyfiyet Noterlik Kanununun 22'nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ilân olunur." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir