• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Liberman: Hamas`ı askeri güçle düşürmek mümkün değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi eski Savaş Bakanı Avigdor Liberman, Gazze`ye hükmeden Hamas`ı askeri güçle düşürmenin mümkün olmadığını belirterek, kendisinin Hamas`ı Gazze`de yönetimden düşürmek için doğrudan halkı muhatap alıp halkın üzerinden onu düşürme yöntemini denemeye çalıştığını söyledi.

Liberman işgal rejiminde yayın yapan Kanal-12 Televizyonuna verdiği röportajda “Gazze`ye karşı politikam nedeniyle arkadaşlarımdan çok sert eleştiriler aldım. Onlara ‘Hamas`ı savaşla düşürmek mümkün değildir` dedim. O nedenle başka bir yöntem ve yol denedim. Halka rahat etmeleri için Hamas yönetimini düşürmeleri gerektiğini kavratmaya çalıştım” dedi.

Gazze`de şimdiye kadar Hamas ile bir anlaşmanın olmadığını iddia eden Siyonist eski Bakan Liberman, hükümetin Gazze üzerindeki baskıları hafifleterek ve Kerem Ebu Salim kapısını açarak Hamas`ı atlayarak söylemini halka yönelttiğini ifade etti.

Geçen hafta meydana gelen başarısız sızma operasyonu ve arından çıkan çatışmalarda direniş karşısında kayıp veren işgal güçlerinin ateşkese gitmesi üzerine hükümeti ağır dille eleştiren Liberman bakanlık koltuğundan istifa etmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir