• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Bitlis`in sonbahar manzarası göz kamaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkez, ilçe ve köylerinde sonbahar manzarası göz kamaştırıyor. Kış mevsimine girmeye sayılı günler kala ağaçlar, yapraklarını sarartarak dökmeye başladı. Sararan yaprakların arasında süzülen tarihi medreseler, camiler, hanlar, evler adeta göz kamaştırıyor. Sonbaharın göz kamaştıran renk cümbüşleri fotoğraf severlerin ilgisini çekiyor.

Seyrine doyumsuz sonbahar manzaraları, kartpostallık görüntülerle insanları kendisine hayran bırakıyor. Fotoğrafçılar ise hem arşiv yapmak, hem de Bitlis'i tanıtmak için en güzel kareleri çekmeye çalışıyor.

Bitlis'in tarih ve doğa açısında çok zengin bir yer olduğunu dile getiren fotoğraf sanatçısı Burhan Gündoğdu, sonbaharın buna farklı bir güzellik kattığını belirtti.

"Bitlis, tarih ve doğa açısında çok güzel bir şehir"

Gündoğdu, "Resim öğretmeniyim, aynı zamanda fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Bitlis'te tarihi anlamda çok fazla güzel yerler var. Bunun yanında doğal güzellik açısında Bitlis önemli bir şehir. Sonbahar farklı güzellik katıyor. Renkler ve oluşturduğu atmosfer açısından tarihi eserlerimizi sonbahar havasında farklı bir konuma geldiğini görüyoruz. Fotoğrafçılar olarak sonbahar ayında biraz daha bu konuya odaklanıp, ilimizin güzelliklerini hem Türkiye'ye, hem dünyaya paylaşma adına çeşitli fotoğraflar çekip yayınlıyoruz. Sosyal medya aracılığıyla paylaşımını yaptığımız bu fotoğraflar üzerinden, Bitlis'i tanımak isteyen, buraya gelmek isteyen bir çok fotoğrafçı dostlarımız oluyor." dedi.

"Fotoğraflarımızla Bitlis'i tanıtmaya çalışıyoruz"

"İlimizi fotoğraflara tanıtmaya çalışıyoruz." diyen Gündoğdu, şunları söyledi: "Bu anlamada fotoğrafçılar geldikleri zaman hem onlara rehberlik etme şansını hem de onlarla tanışıp kendi ilimizi, kültürümüzü ve yaşamımızı bir şekilde tanıtıyoruz. İlimizi daha fazla kitleye ulaşmasını sağlıyoruz. İlimize fotoğrafçıları davet ediyoruz. Sonbahar Bitlis'te çok farklıdır. Her mevsim güzel olması ayrı, fakat sonbahar havası çok daha ayrı güzeldir. Yaprakların sararması, hüzün ayı olduğunu göz önünde bulundurursak, kışın habercisi olmasına rağmen, barındırdığı güzellikler açısında önemli bir mevsim. Bunu da doyasıya fotoğraflarımıza yansıtmaya çalışıyoruz."

"Yerel yönetimler fotoğrafçıları desteklemeli"

Sadece merkez odaklı fotoğraf çekmediklerini, bir birinden güzel manzaraların olduğu ilçe ve köylerde de fotoğraf çektiklerini belirten Gündoğdu, 30 yıldır Bitlis'te olduğu halde bu güne kadar görmediği tarihi yapılar, şelaleler, kiliseler ve doğa güzelliklerini gördüklerini ifade etti.

Açıklamasını sonunda Gündoğdu, "Tabi merkez odaklı çalışmıyoruz. İlçelerimizin her biri ayrı bir güzelliği barındırıyor. Hizan ilçemiz ayrı bir güzellik, Mutki ilçemizin doğal güzelliği ayrıdır. Kıyı şeridi olarak Ahlat, Tatvan ve Adilcevaz ilçelerimiz. Ova açısında Güroymak ilçemiz çok güzel. Sonbahar ayında bu ilçelerimizde farklı güzellikler ortaya çıkıyor. Sadece ilçe merkezlerinde değil, en ücra köşesine giderek, farklı kareleri yakalayarak, insanlarımızla paylaşıyoruz." diye konuştu.

Yerel yönetimlerin fotoğrafçıları desteklemesi halinde, Bitlis'i daha iyi tanıtacaklarını dile getiren diğer bir fotoğraf sanatçısı Yusuf Karasu ise şunları söyledi: "Bitlis'in tarihi ve güzelliklerini keşfetmeye çalışıyorum. Yerel yönetimlerden, kurum amirlerinden destek bekliyoruz. İmkanlar sağlanması halinde daha ucuz bir tanıtım yapmış oluruz. Keşfetmeyi bekleyen birçok tarihi yapı ve doğa güzelliklerimiz var." (Şükrü Tontaş-İLKHA)












































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir