• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
"Eğitimli bir gençlik yetiştirmemiz gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri çerçevesinde "Hazreti Peygamber ve Gençlik" temasıyla bir konferans gerçekleştirildi. Konferansta eğitimli bir gençliğin yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Kur'an-i Kerim tilaveti ile başlayan programda peygamber hayatlarından kısa kesitlerin gösterildiği bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Müslümanların Resulullah'ın sünnetine sarılması gerektiğini belirterek "Biz nasıl ki gözümüz, kulağımız ağrıdığı zaman seferber olup hastaneye koşuyorsak Peygamber Efendimize hakaret edildiği zaman, dil uzatıldığı zaman veya onun sünnetine saldırı olduğu zaman topyekûn buna karşı gelmemiz gerekiyor. Allah Resulü'nü nefsimizden, ailemizden daha çok sevmemiz gerekir. Eğer gerçekten Peygamber bize nefsimizden daha sevimli ise onun emirleri ve sünnetleri bizim için her şeyden daha önemli ve ön planda olmalıdır." dedi.

"Gençlik bizim için büyük bir nimettir"

Daha sonra bir konuşma yapan Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz ise ilimle bezenmiş fikir sahibi bir gençliğin yetiştirilmesinin zorunlu olduğunu ve İslam'ın ilme çok önem verdiğine vurgu yaptı.

Gündüzöz, "Gençlik bizim en büyük sermayemizdir. Bu yılki Mevlid-i Nebi haftasının teması da 'Hazreti Peygamber ve Gençliktir.' Bizim nüfusumuzun önemli bir bölümü gençtir. Bugün Avrupa ülkelerine gidildiği zaman orada çocuk seslerine hasret toplumlar ve gençlik nüfusunun az olduğu ülkeleri görüyoruz. Gençlik bizim için büyük bir nimettir. Bu nimet aynı zamanda üstümüze büyük bir sorumluluk yüklüyor. Çünkü iyi eğitilmiş, donanımı yüksek geleceğine geçmişinden aldığı güçle ilim katan bir gençliğe ihtiyacımız vardır. Bizler ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Bunun yanı sıra; 'Âlimin uykusu cahilin ibadetinden evladır.' diyen bir anlayışın mensuplarıyız. Dolayısıyla donanımı yüksek, manevi değerleri bilen, asrın gerekleri ile bilgi donanımı ile yüklenmiş gençliğe ihtiyacımız vardır." şeklinde konuştu.

"Kesinlikle eğitimli bir gençlik yetiştirmemiz gerekiyor"

Programa konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Peygamberimizin istediği gençliğin her şeyden önce ilme dayalı, bilgili ve kültürlü bir gençlik olduğunu ifade etti.

Konuşmalarının devamında Tanrıverdi, "Cahil bir gençlik her zaman ailesine ve toplumuna zararlıdır, zararlı olabilir niteliktedir. Önceliğimiz eğitimli olmanızdır. Gençlerimiz ister kız ister erkek olsun önceliği okumak olmalıdır. Eğer bilgi, kültür ve eğitim eksik ise böyle bir gençlik toplumu birçok kötülüğe götürür. Eğer bir toplumun gençliği hem yoksul hem de cahil ise o gençlik her zaman kendi ailesine, milletine ve ülkesine zarar verebilecek niteliktedir. Buna potansiyel olarak hazırdır. Birileri onun cebine 5 kuruş para koysa daha zararlı bir duruma gelebilir. Onun için öncelikli olarak eğitime önem vermemiz gerekiyor. Peygamber Efendimiz söz ve davranışları ile bunun üzerinde çok durmuştur. Gençler yetişkinlerden farklı olarak duygusaldırlar. Eğitim bunu dengeler. Bir insan eğer duygularını ön plana çıkarırsa akıl ve mantık geride kalır. Eğer gençlikte bu olursa kendisine zarar verdiği gibi toplumuna da zarar verecek duruma gelir. Bunun için önce duyguları akıl, mantığın ve ilmin emrine vermemiz gerekiyor. Duygular aklın ve bilginin önüne geçmemelidir. Bunun için gençlerin ilk önce eğitim görmeleri gerekir. Kesinlikle eğitimli bir gençlik yetiştirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Muş Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi'nin yanı sıra Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir