• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
29 Nisan Amerikan Basınından Özetler !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Washington Post Amerika`nın güney eyaletlerinde etkili olan hortum ve fırtınada ölü sayısının 300`e yaklaştığını yazıyor.

Gazete fırtınanın Katrina Kasırgası`ndan sonra ülkenin yaşadığı en büyük doğal felaket olduğunu yazıyor.

`Kurtarma ekipleri Missisipi`den Virginia`ya uzanan bir alanda enkaz altında canlı aramaya devam ederken ölü sayısı 300`e yaklaştı. Uzmanlar bu şiddette fırtınanın çok nadir görüldüğünü belirtiyor. Amerika 3 Nisan 1974`ten beri böyle bir hortum ve fırtına ile karşılaşmamıştı. Başkan Obama`nın bölgeyi bugün ziyaret etmesi bekleniyor`

New York Times, Mısır`ın israil`in düşmanları İran ve Hamas ile yakınlaştığını yazıyor. Mısır`ın kapalı olan Gazze sınırını açmayı ve Hamas ile İran ile ilişkileri normalleştirmeyi planladığı belirtiliyor.

`Mısırlı siyasetçiler seçimler yaklaşırken halkın isteklerini yansıtacak politikalara yöneldiklerini söylüyor. Bu süreç içinde bölgede etkili nüfuza yeniden sahip olmayı da hedefliyorlar. Mısır`ın Ortadoğu`da etkisi ülke Amerika ve israil yanlısı tavır takındığından beri azalmaya başlamıştı. Mısır`ın yeni politikasının ilk örneği Çarşamba günü Hamas ve el Fetih arasında anlaşma sağlanmasına arabulucuk etmesiyle görüldü`

Washington Times gazetesinin manşetinde ise artan gıda ve benzin fiyatlarının Amerikan ekonomisindeki büyümeyi yavaşlattığı haberi yer alıyor.

`Amerikan ekonomisindeki büyüme yavaşlayarak yüzde 1,8`e düştü. Geçen senenin son çeyreğinde büyüme oranı yüzde 3,1`di. Ticaret Bakanlığı artan petrol fiyatlarının bunda etkili olduğunu söylüyor. Petrolün fiyatı varil başına 100 doları aştı. Mısır, buğday ve diğer gıda fiyatları da neredeyse iki katına çıktı. Enflasyon yüzde 2,1`den yüzde 3,8`e fırladı. Bu da tüketicinin daha az harcama gücü olduğuna işaret ediyor.

VOA

Bu haberler de ilginizi çekebilir