• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Türkiye ve İran`dan "ortak operasyon" kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile İran arasında gerçekleştirilen Ortak Çalışma Grubu Üçüncü Toplantısı, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve İran İçişleri Bakan Yardımcısı Dr. Hüseyin Zülfikari'nin katılımıyla Tahran'da yapıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, toplantıda yaptığı konuşmada iki ülke ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. İnce, iki ülke dostlarının, ilişkilerinin düzeyinden mutluluk duyduğunu düşmanların ise bundan rahatsız olduğunu dile getirdi.

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari ise Türkiye ve İran arasında istihbarat alanında işbirliğinin artması gerektiğini belirterek, kaçakçılık ve terörizmle mücadele için fiili faaliyetlerin arttırılmasını istedi.

Zülfikari, "İki ülke, güvenlik tehditleri karşısında çalışmalar yaparak bölgesel başarılar elde etmişlerdir. Bu sürecin devamında, bölgede daha çok istikrar ve güvenlik sağlanacaktır." dedi.

Toplantılarda alınan kararların uygulamaya geçirilmesi safhasının ele alındığını da aktaran Zülfikari, "İki ülkenin sınır güçleri arasındaki bilgi paylaşımını nasıl arttırabiliriz, bunu konuştuk. Terör örgütlerini daha fazla ciddi olarak hedef almalıyız. Hatta gerektiği takdirde terör örgütlerine karşı ortak operasyon yapılması değerlendirildi. Düzensiz göç ve kaçakçılıkta daha etkin mücadele yöntemleri bulmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir