• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Denizli`de düşen uçakta yeni gelişme! Cesetlere ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün sabah saatlerinde, Denizli Çardak Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla telsiz irtibatı kesildi.

Bölgede eğitim uçuşu yapan uçakta biri öğretmen pilot, diğeri öğrenci pilot, iki kişi bulunuyordu. Uçaktan en son saat 10.26'da, Merkezefendi İlçesi yakınlarında 'acil durum' bilgisi alınmıştı.

Aydın merkezli Uçuş Akademisi'ne ait uçakla bir daha telsiz teması kurulamaması üzerine bölgeye karadan ve havadan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

UÇAĞIN YERİ TESPİT EDİLDİ
Denizli'de düşen keşif uçağının yeri tespit edildi. Uçağın Denizli Merkezefendi ilçesi güneyinde Babadağ'ın devamı seklinde uzanan Başkarcı Dağı'nda düştüğü saptandı. Ekipler enkaza ulaşmaya çalışıyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, eğitim uçağının Babadağ ilçesi sınırları içinde dağlık alana düştüğünün tespit edildiği belirtilerek, "Saat 11.00 civarında Aydın'dan kalkış yapan sivil eğitim uçağının Babadağ ilçesi sınırları içerisinde dağlık alana düştüğü tespit edilmiştir. Düşen uçağın koordinatları tespit edilmiş ancak enkaza henüz ulaşılamamıştır. Uçakta iki kişi bulunduğu bilgisi edinilmiştir. Olay bölgesine AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri arama kurtarma çalışmaları için yönlendirilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir" denildi.

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Valilikten daha sonra yapılan açıklamada enkazda 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER ÇALIŞMALARA KATILDI
Denizli`de düşen keşif uçağının bulunduğu bölge olduğu belirtilen bir fotoğraf, arama-kurtarma ekiplerine dağıtıldı.

Enkaza ulaşmak için çalışmalar sürdürülürken, Kara Kuvvetleri`ne ait gece görüş imkanlı bir helikopter de bölgede aramalara katıldı.

EKİPLER UÇAĞIN KARA KUTUSUNDAN GELEN SİNYALİN İZİNİ DE SÜRÜYOR
Arama çalışmalarına ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na ait gece görüş özelliği bulunan skorsky tipi bir helikopterde destek verdi. Aramaların uçağın enkazı bulununcaya kadar devam edeceği öğrenildi.

Diğer yandan her olasılığı değerlendiren ekipler uçağın kara kutusundan gelen sinyalin izini de sürüyor. Teknik ekiplerin sinyalin tam yerinin tespit edilmesi için yoğun bir uğraş verdikleri kaydedildi. Arama çalışmalarına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile birlikte gönüllü arama kurtarma kuruluşları da destek veriyor.

ANNE VE BABA DA OLAY YERİNE GELİYOR
Kazada düşen uçağın içerisinde bulunan teknisyen Merve Altun`un ağabeyi İbrahim Altun`un da arama çalışmalarını takip etmek için Denizli`ye geldiği ayrıca Altun`un anne ve babasının da Afyonkarahisar`dan, gece geç saatlerde Denizli`ye gelecekleri öğrenildi.Öte yandan, kaza ile ilgili kriz masası oluşturulduğu ve koordinasyonun buradan sağlandığı bildirildi.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞTILAR
Aydın'da havalandıktan sonra düşen ve arama çalışmaları Denizli'de yürütülen eğitim uçağının enkazı Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulundu.

Dün sabah saatlerinde Çıldır Havalimanı'ndan kalktıktan bir süre sonra radardan kaybolan ve arama çalışmaları başlatılan eğitim uçağının Aydın'ın Karacasu ilçesinde düştüğü yer tespit edildi.

Bölgeye gönderilen ekipler uçağın enkaza ulaştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir