• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Gaziantepliler Mevlid Kandili'nde camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de dualarla ihya edildi. Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camilere akın eden vatandaşlar, kandilin genelde tüm İslam alemine, özelde Türkiye'ye huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundular.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla kentin en büyük camisi olan Ulu Camii'nde İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi Mevlid-i Nebi özel programı düzenlendi. Geceyi ihya etmek isteyen vatandaşlar, camiyi doldurdu.

Vatandaşlar, Ulu Cami'nin yanı sıra kentteki diğer merkezi camileri doldurarak, bu geceyi dualarla ihya etti. Programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak sohbet ve dualar edildi.

Vatandaşlar, yatsı namazını Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman'ın imamlığında cemaatle kıldı.

Program Gaziantep İl Müftülüğü bünyesindeki mevlidhanların okuduğu Mevlid-i Şerif ve Hazreti Muhammed üzerine bestelenen ilahileri seslendirmeleri ile devam etti. Duygu dolu anların da yaşandığı gecede, vatandaşlar Hazreti Muhammed'e bol bol salavat getirdi.

Mevlid özel programında Emekli Müftü Ali Maraşlıgil, bir sohbet verdi. Hazreti Muhammed'in herkes için mükemmel bir örnek olduğunu belirten Maraşlıgil, Müslümanların O'nun hayatını örnek almaları gerektiğini söyledi.

"Peygamber Efendimizin buyruklarına icabet etmek Allah'ın bizatihi emridir"

Kur'an-ı Kerim'de Hazreti Muhammed'i konu alan bazı ayetlerin açıklamasını yaparak vaaza başlayan Maraşlıgil, Hazreti Muhammed'e itaatin Allah'a itaat olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimize itaat etmek Allah'a itaat etmektir. Yine Peygamber Efendimizin buyruklarına icabet etmek Allah'ın bizatihi emridir. Peygamber Efendimiz bir konuda hüküm vermişse o hükme bir insan razı eğer değilse o iman etmemiştir. Peygamber Efendimiz, 'Bu helaldir veya haramdır' şeklinde bir hüküm verdi. Eğer insan O'nun 'Helal ve haram' dediği noktada bir sıkıntı geliyorsa içinde o insanın imanını bir operasyondan geçirmesi lazım."

Programa katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni kutladı.

"Rabbim hepimizi Peygamber Efendimizin şefaatine nail eylesin"

Tahmazoğlu, "Bu gece âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin doğum gecesidir ve Rabbim hepimizi inşallah Peygamber Efendimizin şefaatine nail eylesin. İnşallah ahrette de bize O'nun sancağı altında toplanmayı nasip eylesin. Sünnet-i seniyyesine ittiba edip, inşallah O'nun ile cennette de bir araya gelmeyi ve bizi kendisine komşu eylesin." dedi.

Bu gecenin anısına insanların Hazreti Muhammed'in Sünnet-i seniyyesine ittiba etsinler diye camiye gelen vatandaşlara siyer kitabı ve Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini anımsatan Tahmazoğlu, "Bizler de Şahinbey belediyesi olarak Mevlid Kandili münasebetiyle bu tür programlarda vatandaşlarımıza hem Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap hem de Kur'an-ı Kerim dağıtıyoruz. Amacımız O'nun hayatını daha iyi öğrenmek ve Sünnet-i seniyyesine inşallah ittibayı ziyadeleştirmektir ve ben tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Programın ardından İLKHA'ya konuşan vatandaşlar, bu geceye kavuştukları için çok mutlu olduklarını, bu gecenin bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini dilediler.

"Bu geceyi camide geçirmek güzel bir duyguydu"

Bu gece Hazreti Muhammed'e bol bol salavat getirilmesi gerektiğini ifade eden Sami Beşirik, "Mevlid Kandili Peygamber Efendimizin doğum günüdür. Bütün İslam aleminin Mevlid Kandili'ni kutlarım. Bu geceyi camide geçirmek güzel bir duyguydu. Allah herkese nasip eylesin. Bu geceyi ibadet ederek ve Kur'an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak ve mümkün olduğunca Peygamber Efendimize salat ve selam getirmeliyiz. Bu geceyi bu şekilde geçirmeliyiz. Elimizden geldiğince uyumadan yapabildiğimiz kadar ibadet yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Bu geceyi ihya etmek camiye geldiğini belirten Hakan Güzel de "Bu güzel gecede camide buluştuk ve güzel dualar ettik. Bugünler biz Müslümanlar için güzel günlerdir. Bizde geceyi idrak etmek için hep birlikte camiye geldik. İnşallah başka bir kandilde yine bir araya geliriz. Bu geceyi ibadet yaparak, dua ederek ve bir araya gelerek, cemaat kavramını oluşturarak bir arada geçirmek, daha makbul olur." diye konuştu.

"Bu geceyi ibadetle geçirmemiz lazım"

Şerife Şahin de "Bu gece Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği gecedir. Bu gece mübarek güzel bir gündür. Rabbim devamlı bugünlere çıkmayı nasip eylesin. Bu geceyi ibadetle geçirmemiz lazım. Dua etmeliyiz. Camideki programda çok güzeldi. İlahiler, Mevlid-i Şerifler ve Kur'an-ı Kerim'ler okundu. Programdan memnun kaldık." diye belirtti.

Program çıkışında Şahinbey Belediyesi tarafından camiye gelen vatandaşlara Kur'an-ı Kerim ve siyer kitabı, çocuklara ise çeşitli hediyeler verildi, tatlı ve lokum ikram edildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









































Bu haberler de ilginizi çekebilir