• DOLAR 32.575
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.47
  • ...
"Peygamberimizi anmamızdaki amaç onu anlamaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Müftülüğü Mevlid Kandili dolayısıyla Abdulhakim Sancak Çarşı Camii'nde Mevlid Kandili programı düzenledi.

Camideki programa, vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Abdulhakim sancak Cami'nin yanı sıra kentteki diğer merkezi camileri doldurarak, bu geceyi dualarla ihya etti.

Programda Kur'an-ı Kerim okunarak sohbet ve dualar edildi. Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından Siirt İl Müftü yardımcısı Muhammed Özdemir, cemaate hitaben bir sohbet verdi.

Hazreti Muhammed'in, herkes için mükemmel bir örnek olduğunu belirten Özdemir, Müslümanların onun hayatını örnek almaları gerektiğini söyledi.

Allah'ın, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için peygamberler gönderdiğine vurgu yapan Özdemir, "İnsanoğlunun yaratıldığı ilk günden ta Resul-i Ekrem aleyhisselatu veselleme kadar belirli zaman aralıklarına kadar peygamberler gönderilmiştir. Bütün Peygamberlerin mesajı ortaktır. Hepsi Allah'a, tevhide, ibadete çağırır." şeklinde konuştu.

"Peygamberimizi anmamızdaki temel amaç onu anlamaktır"

Allah'ın, Kur'an'da Hazreti Muhammed'in insanlar için en iyi örnek olduğunu hatırlattığını belirten Özdemir, "Evet, Resul-i Ekrem aleyhisselatu vesselam örnek alınacak bir insandır. Resul-i Ekrem'de her birimiz için Allah'ı, ahiret gününü, Allah'ın huzurunda anlı ak ve pak çıkmak isteyenler için güzel bir örnek vardır. Örneğin en mükemmeldir. Resul-i Ekrem aleyhisselatu vesselam, Peygamberlik vazifesini yaparken, aile babası, çocuklarının babası, kavminin ileri geleni, devlet başkanı, komşu, savaşta asker ve komutan olurken her yönü ile mükemmeldir. Her yönü ile bizler için hayatın içerisinde var olan ve en güzel şekilde yaşayan biriydi. Ondan dolayı Kur'an-ı Kerim'de, 'O sizin için güzel bir örnektir.' Buyrulur. Evet, Resul-i Ekrem aleyhisselatu vesselamı anmamızdaki temel amaç onu anlamaktır. Belki bu gece ve geceler Resul-i Ekrem aleyhisselatu vesselamı okumamıza vesile olur, onun hayatını yazılan eserlerden istifade ederek okuruz." ifadelerini kullandı.

Program katılımcılara yapılan ikramın ardından okunan dua ile sona erdi. (Murat Orhan- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir