• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
Mevlid Kandili Mardin`de ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Mardin İl Müftülüğü tarafından yatsı namazının ardından camilerde "Mevlidi Nebi" programları düzenlendi.

Mardin merkezde bulunan Fuat Yağcı Camii, Ulu Camii, Latifiye ve Şehidiye camileri ile Kızıltepe Yeni Camii başta olmak üzere tüm camilerde düzenlenen programlar, yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.

Kur'an tilavetinin ardından üç dilde Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi, dualar edildi.

Kızıltepe Yeni Cami'deki programa İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer de katıldı. Camiyi dolduran vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, tüm Müslümanların kandilini kutladıktan sonra, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle bir araya geldiklerini söyledi.

Taşçı, "Rebiülevvel ayının 12'nci gecesinde Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşrif etti. Bugün de bu vesile ile bu programı icra ediyoruz. Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlidi Şerif ve ilahilerin okunmasının ardından yapılacak dua ile inşallah programı bitirmiş olacağız. İnşallah bu program tüm insanlık için, tüm İslam âlemi için, ülkemiz ve halkımız için hayırlara vesile olur. Yüce Allah, daha nice kandilleri ihya etmeyi cümlemize nasip eylesin. Özellikle çocuklarımıza Peygamber Efendimizin hayatını öğretelim, hatta ezberletelim. Gençlerimiz O'nu örnek almalıdır. Cenab-ı Allah, bizleri O'nun şefaatinden mahrum bırakmasın." dedi.

Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camilere gelen vatandaşlar da duygularını İLKHA ile paylaştı. Okunan Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim'i dinleyen vatandaşlar, özellikle İslam âlemi için dua ettiklerii kaydettiler.

"Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik"

Mevlid-i Nebi programına katılan vatandaşlardan Mehmet Salih Kahraman, Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü sevinci içerisinde olduklarını belirterek, bu vesile ile camiye geldiğini, namaz kılıp dua ettiğini söyledi.

Kahraman, "Rabbim bizi Peygamberimizin sünnetini yerine getirenlerden eylesin. Rabbim bizi Peygamberimizin sünnetinden mahrum etmesin. Allah-u Teâlâ bizi bu günlere kavuşturduğu için ona hamd ediyoruz. Rabbim bizleri bu gecenin fevz ve bereketinden mahrum etmesin. Camiye geldik, cemaatle namaz kıldık, programa katıldık. Tüm Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik, etmeye devam edeceğiz. Bugün başımıza ve İslam ümmetinin başına gelen felaketlerin sebebi Allah Resulünden uzaklaştığımızdan kaynaklanmıyor mu? İnşallah Müslümanlar kendine gelir, birlik olur ve Peygamberinin izinden giderler." diye konuştu.

Mevlid Kandili münasebetiyle camide kadınlara ayrılan bölümde programa katıldığını belirten Ülkü Bilen, Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili münasibiyle camiye gelerek namaz kılıp dua edeceklerini söyledi.

Onar isimli bir çocuk ise Mevlid Kandili vesilesi ile babasıyla birlikte camiye geldiğini belirterek, "Herksein Mevlid'i mübarek olsun. Camide namaz kılıp dua edeceğiz. Geçen sene de katılmıştım, Çok güzel programdı, çok mutluyum." dedi.

"Peygamber Efendimize ne kadar salâvat çeksek azdır"

Mevlid Kandili'nin tüm İslam âlemi ve mazlumların kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunan Selahaddin Yaray ise "Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) üzerine ne kadar salâvat çeksek azdır. Peygamber Efendimizin bu doğum gününde bolca dua edeceğiz. Bu gece tüm İslam âlemine, Müslümanlara mübarek olsun." dedi.

Program katılımcılara yapılan ikramın ardından okunan dua ile sona erdi. Camiye gelen vatandaşlara kandil simidi ikram edildi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir