• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 26 Nisan Perşembe Şanlıurfa basınında yer alan haber özetleri şöyle;
 
SEMBOL Gazetesi: Divanyolu, Danıştay`a Taşınıyor
İdare Mahkemesi tarafından geçtiğimiz günlerde trafiğe kapatılması yönünde onanan Divanyolu Caddesi için esnaf harekete geçti. Divanyolu Caddesinde bulunan esnaf, konuyu Danıştay`a taşıyarak temyiz yoluna gidecek
 
Bakanımız Aday Olursa Ben Olmam
Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba`nın dün `adaylıkla` ilgili yaptığı açıklama siyaset arenasında bomba etkisi yarattı. Başkan Fakıbaba, Bakan Çelik`in Şanlıurfa Belediye Başkanlığına aday olması durumunda kendisinin aday olmayacağını ve Şanlıurfa`nın geleceği için de oyunu Çelik`e vereceğini belirtti.
 
YENİURFA Gazetesi: Beyaz Altının Ekim Alanı Daralıyor
Türkiye`nin toplam pamuk üretiminin yarısına yakınının karşılandığı Şanlıurfa`da, ``Beyaz altın`` olarak nitelendirilen pamuğun ekim alanının önceki yıla kıyasla azalacağı öngörülüyor. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şanlıurfa Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, yaptığı açıklamada, pamuğun hem dünya hem de Türkiye ekonomisi için oldukça önemli bir bitki olduğunu belirtti.
 
Coşkun: Ek Ödeme Mağduriyeti Giderilmeli
Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Öğretmen ve öğretim elemanının ek ödeme mağduriyeti giderilmelidir" dedi. Coşkun, beraberindeki bir grup üye ile PTT binası önünde yaptığı açıklamada, öğretmen ve öğretim elemanlarına yönelik `ek ödeme` mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını istedi.

İpekyol Gazetesi: Kendisine Bile İnancı Kalmadı
Yerel seçimlerde Başbakan Erdoğan`a karşı dik durarak halkın desteği ile zafer kazanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, üç yıldır kaldığı muhalefette adeta kendisine olan inancını yitirdi. Seçimden önce, "Halk nereye gitmemi isterse ben oraya giderim" diyen Fakıbaba, halka Sormadan 2014`te yapılacak yerel seçimlerde şimdiden Bakan Çelik için aday olmayacağını açıkladı.
 
`İmam Hatipler Göz Bebeği Olacak`
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Okullarının, `milletin gözbebeği` olacağını belirterek "İmam Hatip Okulları, aziz milletimizin, tam anlamıyla varını yoğunu ortaya koyup inşa ettirdiği, yaşattığı, koruyup kolladığı okullardır" dedi.
(Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir