• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Mevlid Kandili dolayısıyla 150 aileye gıda yardımı ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü olan Batman İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), Mevlid Kandili dolayısıyla 150 yetim muhtaç ailenin yüzünü güldürdü. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, 150 yetim ve muhtaç aileye Mevlid Kandili münasebetiyle gıda yardımı yaptıklarını söyledi.

Işık, Ramazan ayında ve Kurban Bayramında olduğu gibi yardımlarının aralıksız devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Umut Kervanı olarak yıl içinde Batman ve bölgemizde yaşayan yetim ve muhtaçlara yönelik yardımlarımız hayırseverlerin desteği ile devam etmektedir. Malumunuz olduğu üzere kurulduğumuz 2005 yılından beri bu konuda muhtaçlara umut olduk ve inşallah olmaya devam edeceğiz. Her Ramazan ve Kurban bayramlarında binlerce aileye gıda kolisi ve kırmızı et yardımları gerçekleştirdik."

Mevlid Kandili dolayısıyla yetim ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürdüklerini aktaran Işık, "Bu günde Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hicri takvime göre viladeti olması hasebiyle de hayırseverlerden ve kermesten gelen yardımlarla ortalama 150 aileye kırmızı et ve gıda yardımımızı gerçekleştirdik. Bu kolimizde; temel gıda maddeleri olan pirinç, bulgur, mercimek, salça, makarna, tuz, zeytin, şehriye, yağ, şeker, kuru fasulye ve çay olmak üzere 12 kalemden oluşmakta ve kırmızı etle beraber yardımımız ortalama her koli 130 TL'ye tekabül etmektedir." dedi.

Tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini kutlayan Işık, "Bu vesile ile Umut Kervanı olarak tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz. Hayırseverlerden gelecek desteklerle inşallah yardımlarımız imkânlar dâhilinde devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kendilerine yardım yapılan muhtaç ailelerden Hüseyin Şen ise Umut Kervanına teşekkürlerini iletti. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir