• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Kur`an`ı güzel okuma yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında medresede hafızlık eğitim gören, öğrencilerin, din görevlilerin ve Molla Halil İmam Hatip Okul öğrencilerinin katılımıyla merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camiinde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenledi.

Programa İl Müftüsü Ahmet Altıok, medrese hocaları, Din Görevlileri, hafızlık eğitimi alan öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Altıok ve müftü yardımcılarından oluşan jüri üyeleri gözetiminde yapılan yarışmada; öğrenciler ve Din görevlileri Kur'an-ı güzel okumak için performanslarını sergilediler.

Vaktin yeterli olmamasından dolayı yarışmanın perşembe günü öğle namazından sonrasına devam edileceğini belirten Altıok, şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün Mevlid-i Nebi haftamızın birinci günündeki programımız Kur'an-ı güzel okuma yarışmasıydı; fakat vaktimiz el vermediği için hafızlık yarışmasını perşembe öğleden sonraya bırakacağız. Peygamber Efendimiz, 'Kur'an-ı Kerim'i hüzünle okuyunuz.' diye buyuruyor.  Efendimiz aleyhisselatu vesselam. Şu anda müminler olarak bizlerin gönlü müreffeh oldu. Allah'ın kelamını dinlemekle imanımız ziyadeleşti, emin olalım ki şu anda meleklerin sayısı bizlerden çok daha fazladır ve onlarda dinlemiştir. Cenab-ı hak bizleri ve milletimizi bu Kur'an atmosferinden ayırmasın Kur'an'ı güzel okumayı ve gereğince amel etmeyi cümlemize nasip eylesin." ifadelerin kullandı. (Murat Orhan - İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir