• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Emine Şahin gerekçe gösterilerek annesi işten çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edirne'de 10 Kasım törenlerinin yapıldığı alandan geçerken "bu bir kıyamdır" dediği için polis tarafından gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan, geçtiğimiz gün de adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Emine Şahin'in annesi Pembe Çelik, kızı gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.

İstanbul'da bir alışveriş merkezinde  (Outlet Park AVM) asgari ücretle ''Temizlik Görevlisi'' olarak çalışan Pembe Çelik, her sabah yaptığı gibi işine gitti ve mesaisine başladı. Ancak aynı günün akşamında işine son verildi.

Geçtiğimiz cuma günü yaşanan olayla ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Av. Kaya Kartal, olayın çözüme kavuşması adına gerekli işlemleri başlattıklarını ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

"Kızım Emine'yi gerekçe göstererek işten çıkardılar"

Yaşadığı mağduriyeti anlatan Çelik, "Zorluklarla iş buldum. İki senedir alıştığım işimde çalışıyordum. 'Senin işinden memnunuz, o yönde hiçbir sıkıntı yok' dediler. Sabah işe başladım. Akşama çıkartıldım. Kızım Emine'yi gerekçe göstererek; 'Bizi zorda bırakma' ifadesini kullandılar." dedi.

İşyeri sahibine kızının suçsuz olduğunu ve serbest bırakıldığını söylediğini ifade eden Çelik, "Onlara bunu anlatmaya çalıştım. Ama 'Kızının durumu bize zarar verir' diyerek işime son verdiler. Kızım Fizik Tedavi okuyor. Sınavlarına da giremedi. O da mağdur oldu. Okulunun bitmesine de bir sene kaldı. Onun hiçbir suçu yok. Kızım provokatör değildir." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın, Ramazan Casuk-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir