• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Metamfetamin ve gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erciş, İpekyolu, Tuşba ilçelerinde yapılan operasyonlarda bir kilo 939 gram metamfetamin, 34 adet kaçak telefon ve 39 bin 700 yüz paket kaçak sigara ele geçirildi.

Konuyla ilgili Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  Erciş - Bitlis Karayolu üzerinde oluşturulan uygulama noktasında durdurulan, Erciş' den İstanbul İline seyir halinde bulunan 34 plaka sayılı yolcu otobüsünde, yapılan kontrol esnasında durumundan şüphelenilen C.A.D. isimli yolcunun yapılan üst ve gösterdiği yer aramasında 2 paket halinde toplam 1 kilo 939 gram metamfetamin maddesi, İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi Sanat Sokağı üzerinde faaliyet gösteren 2 iş yerinde yapılan aramada, toplam 34 adet kaçak cep telefonu ele geçirildiği belirtildi.

Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak C.A.D isimli şahıs "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak/Uyuşturucu Madde Nakletmek" suçundan gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, olayla ilgili H.D, İ.T. ve A.K. isimli şahıslar hakkında "5607 Sayılı Kanun'a Muhalefet Etmek" suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.

39 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirildi

Bir başka açıklamada ise Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 39 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirildiği belirtildi.

Olayla ilgili S.K isimli şahıs hakkında "5607 Sayılı Kanun'a Muhalefet Etmek" suçundan işlem yapıldığı ifade edildi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir