• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
"Yeryüzündeki tüm sorunları kendi sorunumuz olarak görmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şırnak Şubesi'nin 6. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede mevcut başkan Abdullah Çatı, 160 delegeden 151' inin katıldığı oylamada 135 oy olarak güven tazelerken diğer aday Hamza Tatar ise 16 oy aldı.

Kent merkezindeki özel bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen kongre, Eğitim-Bir-Sen'in dünden bugüne elde ettiği kazanım ve çalışmalarını anlatan sinevizyon ile devam etti.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Abdullah Çatı, Türkiye'nin zor zamanlarında inançla cehalete karşı bilgiden, yasaklara karşı özgürlükten, zalimin karşısında mazlumun yanında dik durduklarını belirterek "Eğitim Bir-Sen'i var kılan sebepler, geçmişte ülkemizin ve insanımızın karanlık kâbusu olan realitedir. Bir korku filminden farksız olan realiteler insan haklarına duyarsız inanç ve düşünce özgürlüğüne karşı yasakçı, vesayetçi, darbeci ve her alanda ülkeyi geri planda bırakan dış odaklarla iş tutan zorba zihniyetin Türkiye'sini oluşturmuştur. Bu zihniyetin sahipleri milletimizi yoksullaştırdıkları ölçüde varlıklarını devam ettirdi. Halkın umudunu gayretini öldürdükleri ölçüde yaşadılar. Bu karanlık ve kirli oyunlarına belli ölçüde başarılı oldular. Ülkemizin en zor ve sıkıntılı zamanlarında içimize kök salmış inançla; cehalete karşı bilgiden, yasaklara karşı özgürlükten, zalime karşı mazlumun yanında dik duruşumuzla direndik. Bizimkisi bin yıllık aklın, bin yıllık ruhun, vicdanın, irfanın, kalbin, imanın, özgürlüğün ve emeğin direnişidir. Kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını dileyerek hepinizi selamlıyorum." ifadelerini kullandı

Ardından yönetimi ile beraber Eğitim-Bir-Sen Şırnak İl Şube Başkanlığına aday olan Hamza Tatar, 28 Şubat'ın en zor dönemlerinde sendikanın dik duruşuyla herkesin gönlünü fethettiğini anlatarak "Sendikamızın kurucusu ve 7 güzel adamdan biri rahmetli Mehmet Akif İnan hocamız, 1992 yılında bu sendikayı kurduğunda hak, özgürlük, adalet, hürriyet ve liyakat üzerine sendikanın temelini atmış, 1997-1998 ve yetkili sendika olana kadar özellikle 28 Şubatın en şiddetli en zalim günlerinde dik ve muhalif duruşuyla herkesin gönlünü fetheden sendikacılık anlayışı yapmıştır. Bizler bu yola çıkarken rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızın 1992'de muhalefetteyken savunduğu hak, özgürlük, adalet ve liyakat çizgisindeki bir sendikacılık anlayışını Şırnak'a yerleştirmek için yola çıktık. Delege seçimlerinde istediğimiz başarıyı sağlayamayabiliriz. Ancak önemli bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum." dedi

Katılımcılara hitap eden Memur -Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, "Dünya ve Türkiye sendikacılığını iyi bilen biri olarak söylüyorum ki Türkiye'nin en şeffaf, en adil, en tarafsız seçimlerini Eğitim-Bir-Sen yapmaktadır. Zor zamanda da imtihanı geçmişiz. Az olduğumuz zamanlarda da çok olduğumuz zamanda da iyi imtihan verdik. Biz tabi ki Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bir emek örgütüyüz. Biz tabi ki emeğin değerini artırmak alın terinin kıymetini artırmak için mücadele ederiz ama sadece de kendimizi bunla sınırlı tutmayız. İnsan olmamızın gereği olarak yeryüzündeki bütün sorunları kendimizin sorunu olarak görme zorundayız. Biz inanmış insanlarız." dedi.

Kongre toplum hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. (Ahmet Uçar - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir