• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
"Hazreti Muhammed`in sevgisiyle şekillenmeye muhtacız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak, tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik etti. Tahmazoğlu, mesajında, bu güzel gecenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tahmazoğlu, toplumun ve insanlığın Allah'ı anlamaya, anlatmaya ve insanlığa hediye ettiği Hazreti Muhammed'in sevgisiyle şekillenmeye muhtaç olduğunu belirterek, O'nun örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Peygamber Efendimizin alemlere teşrifinin yıldönümü olan Mevlid Kandili'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tahmazoğlu, "Alemlere rahmet olan efendimiz, tebliğ ettikleri ve hayatıyla da insanlığın karanlığını aydınlığa, cehaleti saadete çevirmiştir. Mevlid Kandili, O'nun bu kutlu hayatını ve dinimizin mübarek öğretilerini bir kez daha idrak etmek ve nefsimiz hakkında tefekkür etmek için de hepimiz adına bir fırsat olmalıdır." diye belirtti.

Tahmazoğlu, "Toplum olarak büyük değer verdiğimiz mübarek gecelerde, ülke ve millet olarak birlik ve beraberliğimizin devamı için daha fazla dua etmeliyiz ve bu önemli ve güzel geceyi Müslümanlar olarak iyi değerlendirmeliyiz. Bu geceyi sadece kendimiz için değil çevremizdeki insanlarla kucaklaşma için de bir fırsat olarak görmeliyiz. O'nu sevmek ve örnek almak, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza yansıtılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Bütün gayesi insanlığı kurtarmak, insanlığa, adalet, eşitlik, huzur, barış ve hoşgörü oluşturmak olan Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümünün bütün insanlığın tekrar dirilişine vesile olması dileyen Tahmazoğlu, "Bütün inananların Mevlid Kandillerini tebrik ediyorum." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir