• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İnsanlık Hazreti Muhammed`in adaletine muhtaçtır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, Ergani'de  Mevlid-i Nebi etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderlerinin de katılım gösterdiği Mevlid etkinliği, Ferat Burak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından okunan mevlide, salonu dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı etkinlikte kısa bir selamlama konuşması yapan Ergani Kardeş-Der yetkilisi Mustafa Öz, Mevlid-i Nebi etkinliğine geldiklerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Çermik İlçe Vaizi Mehmet Ali Varol, Hazreti Muhammed'in (sallallahualeyhivesellem) örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, ahlak ve adalet rehberi olduğunu söyledi.

Varol, Resulullah'ın sahabelerinden kimi örnekler vererek şöyle konuştu: "Onlar, Peygamberi anladılar. Çünkü hazreti Muhammed'in ahlakı Kur'an'dı. Hazreti Aişe annemizin ifadesiyle, o yürüyen bir Kur'an'dı. Onlar Hazreti Muhammed'i iyice okudular. Kur'an'ı Hazreti Muhammed'in örnekliğinde öğrendiler. Onun gibi yaşadılar. Onun ahlakıyla yaşamlarını sürdürdüler. Aynı hakikat üzerine son nefeslerini verdiler."

Müslümanların içerisinde bulundukları tablonun sebebinin Hazreti Muhammed'in ahlakından uzak durmak olduğunu belirten Varol, "Bugün insanlık Hazreti Muhammed'in ahlakına muhtaçtır. Bugün insanlık Hazreti Muhammed'in adaletine muhtaçtır. Eğer bugün yeryüzünde zulüm varsa, kan varsa, vahşet varsa... Hele hele en acısı nedir? İslam coğrafyasındaki Müslümanların içerisine düştüğü hazin tablodur. Bugün Müslüman Müslümanı öldürüyor, kanını akıtıyor. Müslüman Müslümanın canına kıyıyor, malına, ırzına namusuna göz dikiyor. Sebep, Kur'an ve sünnetten uzaklaşmışlıktır. Kur'an ve sünneti hakikatiyle okumaya çalışmayıp anlamadığımızdandır. Bu hakikate göre bir yaşantımız olmadığındandır. Vallahi ne zaman ki Müslümanlar Hazreti Muhammed'in ahlakına döndü, insanlık Hazreti Muhammed'in adaletini tercih etti, işte o gün yeryüzündeki zulüm ve vahşet kalkacak. Filistin, Arakan, Suriye, Irak özgür olacak. Bütün yeryüzüne hak ve adalet tesis edilecek."

Etkinlik Mehmet Aslan'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir