• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
"Ahlak ve adalet rehberinin yolundan gitmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şırnak Koordinatörlüğü, Silopi'de Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Sefine-i Nuh Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği organizatörlüğü ile Koç İlkokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik Ömer Anık'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Botan ile Silopi ilahi gruplarının Mevlid-i Şerif okumasının ardından Özlem Ajans sanatçılarından Salih Gül ile Mustafa Altıntop, ilahiler seslendirdi.

Etkinliğe Konuşmacı olarak katılan İttihad-Ul Ulema Üyesi Molla Osman Teyfur Hazreti Muhammed'in ahlak ve adaletine vurgu yaptı.

Zulüm, şirk asabiyet ve beşer sistemlerden dolayı dünyanın karanlığa büründüğünü belirten Teyfur, "Allah'ın resulü Hazreti Muhammed, insanların yolunu aydınlatan nurdur. Allah'ın, Resul'e gönderdiği Kur'an, insanın kalbini, aklını nurla doldurup, cehalet ve küfürden saptırıp hakikati göstermiştir. Zulüm, şirk asabiyet, beşeri ve şeytani sistemlerden dolayı dünya karanlığa büründü. Yine hak ile batıl birbirine karıştı. Tekrardan hak yolu tanıyıp o yoldan gitmek için Peygamberimizi tanımamız gerekiyor. Hazreti Muhammed kıyamete kadar bize önderdir. Biz Müslümanlar, her zaman onu tanıyıp yolundan gitmemiz gerekiyor. Kitabını ve sancağını elimize alarak, yolunu takip edip kendimizi ve insanların yolunu aydınlatmak için Peygamber'in yolundan gitmek gerekiyor. Adalet bir insanın yıkılmasını engeller. Zalim olsun, kâfir olsun, Allah Teâlâ adaletli hareket etmesini ister. Bundan dolayı Resulullah, insanların en adaletlisiydi. Adalet, Rabbi'nin emriydi. Cihanşümul İslam devletini kurdu. Adaletin temellerini kurdu. Ashab-ı Kiram cemaatiyle adalet ile dünyaya hükmediyordu. Kardeşlik, şeref ve izzeti hâkim kıldılar." ifadelerini kullandı.

"Zalim ve Allah'tan korkmayan liderler hayatlarımızı cehenneme çevirdiler"

Teyfur, "Peygamberin dinini, ahlakı ve adaletini takip ettiğimiz zaman, Selahaddin-i Eyyubî dönemi gibi zafere ulaşanlardan oluruz, kardeşlik ve rahmet üzerimize serpilir. Hazreti Muhammed'i iyice tanıyalım, dinimizi iyice tanıyalım, dinimize sahip çıkalım; okuyun, tanıyın ve amel edin ayrıca Muhammedi ahlak ile tebliğ edin. Şerefli, izzetli, şefkatli, adaletli, ahlaklı önderlerimizi tanıyıp sahtekâr, pislik ve şeytani önderlerin yolundan gitmemeliyiz. Zalim ve Allah'tan korkmayan liderler hayatlarımızı cehenneme çevirdiler. Tekrar bu kötülüklerden kurtulmak istiyorsak Hazreti Muhammed'in yoluna dönmemiz gerekiyor." diye konuştu

Yapılan dua ile son bulan etkinlikte katılımcılara Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman'ın kaleme aldığı "Peygamberimizden 40 Hadis, 40 Ders" isimli kitap dağıtıldı.  (Ahmet Uçar - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir