• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Kur`an Nesli Platformu`ndan "Mevlid Kandili" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) dünyaya teşrifinin 1447'nci yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımlayarak, böylesi günleri hep bir umut ve yeni başlangıçlar için fırsat olarak görüldüğünü vurguladı.

Platformun Genel Merkezinden yayımlanan tebrik mesajında, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) her gün anılması gerektiği belirtilerek, günlük sosyal hayatın tüm alanında Hazreti Peygamberin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) olması gerektiği ifade edildi.

Mevlid Kandili mesajını platform adına Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü okudu.

Zor zamanların yaşandığına dikkat çeken Sütçü, imanı elde tutmanın bir kor ateş misali olduğunu söyledi.

Sütçü, "Yeryüzünde fitne fesat kol geziyor. Zalimlerin egemen olduğu, mazlumun bin bir ah ile göçüp gittiği, en büyük zulmün ise Müslümana reva görüldüğü bir dünyadayız. İnsanlığın büyük bir buhran yaşadığı ve bu buhrandan kurtulmak için ise bir arayış içinde olduğu şu yaşadığımız zamanda, bir Mevlid Kandili'ni daha idrak ediyoruz. Böylesi günleri hep bir umut ve yeni başlangıçlar için fırsat olarak görüyoruz." dedi.

Sütçü, mesajında şu ifadeler yer verdi: "Kutlu Nebi'nin doğduğu gün nasıl ki doğuyu ve batıyı aydınlatan bir nur ortaya çıkmışsa inanıyoruz ki O (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatımıza yerleşse, mesajları ile gündemlerimiz şekillense, o güzel siretiyle dokunabilse evlerimize, sokaklarımıza; doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bütün etrafı aydınlanır dünyanın. O'nu (Sallallahu Aleyhi Vesselem) anlamaya ve O'nun (Sallallahu Aleyhi Vesselem) öğretileriyle yaşamaya muhtacız. İçinde bulunulan ahvalden kurtulmanın başkaca çaresi yoktur. Her Ramazan'ın Kadir gecesinde adeta Kur'an'ın yeniden nüzul edilişi gibi Her Mevlid Kandilinde yeniden doğmalı dünyamıza O kutlu peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesselem)."

Sütçü, mesajının sonunda, "Mevlid Kandilini idrak edeceğimiz bu gün ve diğer bazı günler, hükümdarların özel bazı günlerde, daha cömert davrandığı ve halkına hesapsız bir şekilde ikramlarda bulunduğu günler gibidir. Kadir-i Hakim olan Allah (Celle Celaluhu) böylesi özel gün ve gecelerde çok daha cömert ve çok daha merhametli muamele etmektedir. O halde bu mübarek gecede Kur'an okumalı, Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bol bol selat-u selam getirmeli, günahlardan tövbe edip istiğfar etmeliyiz. Bu vesile ile Kur'an Nesli Platformu olarak tüm Müslümanların Mevlid Kandilini tebrik ediyor ve edilen tövbe ve istiğfarların bizleri affa ve mağfirete eriştirmesini, bu mübarek gecenin âlem-i İslam'ın birliğine, dirliğine ve uyanışına vesile olmasını yüce Rabbimizden temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir