• DOLAR 32.534
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2493.333
  • ...
SON DAKİKA
Uluslararası STK fuarında birlik mesajı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB) ile Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın (TGTV) iş birliğinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren 3'üncü Uluslararası STK Fuarı'nda, organizatör ve katılımcılar İslam birliğinin oluşması adına yapılan fuarın büyük önem arz ettiğini ve ümmetin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilediler.

Dün başlayan ve bugün sona erecek Yenikapı Avrasya Gösteri ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. Uluslararası STK Fuarı'na Asya-Pasifik'ten Güney Asya ülkelerine, Orta Doğu'dan Körfez ülkelerine, Afrika ve Sahraaltı'ndan Avrupa ve Amerika'ya kadar 40 ülkeden 165 STK katılım sağladı. Fuar sonrasında da çalıştaylarla katılımcılar bilgi ve birikimlerini birbirleriyle paylaşma ve işbirliği yapma fırsatını yakalayacak.
Fuarda yer alan İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB) ve katılımcılar, fuar hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundular.

Bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri fuardaki amaçlarının, katılımcıların aralarında iş birliği yapmalarını sağlamak olduğunu söyleyen İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB) Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Adil Yarangümeli, "65 ülkeden 360 üyemiz var. Bu üyelerden ziyaretçi olarak gelenler var. Yaklaşık 40 ülkeden 175 STK katılım sağladı. Stant açmadan da fuarımızı ziyaret eden üye STK'larımız var. STK'lar kendi aralarında farklı konular üzerinde çalıştaylar yaparak bir araya geliyorlar. Burada ileriye yönelik birlikte nasıl işler yapılacağı, nasıl hareket edileceğine yönelik kararlar alınıyor." dedi.

"Amacımız ümmetin birliğine katkı sağlamaktır"

Yarangümeli, "Herkesin farklı görüşleri, meşrepleri olabilir ama aynı maksatla çalışabilmenin yolunu arıyoruz. Bu fuarlarla da bunu büyük oranda gerçekleştiriyoruz. Bizim asıl amacımız ümmetin birliği ve beraberliği için hizmet etmektir. Fuardan sonra da yurt dışından gelen STK'larla bir hafta boyunca merkezimizde diğer STK'larla görüşerek işbirliği yapıyorlar. İslam birliğini sağlamak tabanda STK'lar nezdinde birlik ve beraberliği sağlamakla mümkündür. Biz de bu maksatla yola çıktık." ifadelerini kullandı.

"İslam birliği adına bu buluşmaları önemsiyoruz"

Müslümanların bugün en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Ersan Ergür, şu ifadeleri kullandı.

"Geçmişte birlik ve beraberliğimizi bozacak bir eylemimiz yoktu. Ama bugün dünya üzerinde Müslümanların dağınık olduğunu, birlikten uzaklaşarak emperyalist sisteme yenik düşerek onların zulmü altında yaşamaya mahkûm olduğunu görüyoruz. Bu maksatla İslam ülkeleri fuarı fırsat bilerek birbirleriyle tanışıp kaynaşması, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunması ve ülkeler arasında köprü oluşturması açısından çok büyük bir önem arz ediyor. Geçen yıla göre katılımın 1,5 kat arttığını görüyoruz. Her renkten, her tenden insan bir araya geliyor ve İttihad-ı İslam adına bulaşma gerçekleştiriyor. Bu açıdan bu fuarı çok önemsiyoruz"

STK fuarına Konya'dan katılan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Kurucu Üyesi olan Eğitimci Abdullah Şafak ise "Elhamdülillah yine böyle bir organizasyona şahitlik ediyoruz. Uluslararası olarak düzenlenen bu organizasyon sayesinde ümmetin birbiriyle tanışı kaynaşması ve burada ilk adımları atılan birliğin önümüzdeki yıllarda projeye dönüştürülerek ülkeler arasında, kurumlar arasında iş birliğine vesile olacaktır inşallah. Bu ortamı, bu iklimi teneffüs edince farklı duygular yaşıyoruz." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir