• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Bitlisliler:Hazreti Muhammed`in doğumunu her Müslüman anmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifleri olan Rebiülevvel ayının 12'nci gecesi olarak bilinen Mevlid Kandili, yarın gece İslam alemi tarafında idrak edilecek.

Mevlid Kandili vesilesiyle duygularını paylaşan Bitlisliler, huzur, barış ve kardeşlik temennisinde bulundular.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) dünyaya teşriflerinde birçok mucizelerin yaşandığını dile getiren vatandaşlardan M. Törehan Serdar, "Hazreti Amine (radiyallahu anha) buyuruyor ki, 'Hazreti Muhammed'in doğumu geldiği zaman her tarafın nurla dolduğunu gördüm. Huriler ellerinde kaselerle ziyaretime geldiğini gördüm.' Mecusilerin hiç sönmeyen ateşleri söndü. İran'daki Kisra sarayının 14 sütunu kırıldı. Sava gölü bir anda kurudu. O güne kadar akmayan Semave çayı taştı. Kâbe'de bulunan 360 put yüzüstü devrildi. Bunlar, Hazreti Muhammed'in doğum gününün güzel mucizeleridir." dedi.

Hazreti Peygamber hakkında çok sayıda kitapların yazıldığını, fakat bugün insanların okumadığını hatırlatan Serdar, onu daha iyi tanımak ve yolunun sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Serdar, "Bugün Hıristiyan ve Yahudiler bile Peygamber Efendimizi tanımaya çalışırken, maalesef insanlarımız okumuyor. Tanımaya çalışmıyor. İnternet başında, cep telefonlarında harcadıkları zamanın bir saatini Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrenmeye çalışsalar, insanlarımız bu âlemlere rahmet olarak gönderilen bu muazzam insanı tanımış ve yolunda gitmeye gayret gösterirler." diye konuştu.

Cengiz Tokmak ise  "Onun (Sallallahu Aleyhi Vesselem) doğduğu günü Müslümanların anması gerekiyor. En iyi şekilde yaşayarak kutlamaları gerekiyor. Onun doğumuyla dünyaya huzur gelmiş. Kız çocuklar artık diri diri gömülmekten kurtulmuştur. Peygamber Efendimizin hayatını okudum. Peygamber Efendimizi yaşamak, onun hayatını iyi okumak ve anlamak lazım. Hayatını iyi okuyup anlarsak, emin olun ki şu anda dünyada yaşanan zulümler, haksızlıklar ortadan kalkacaktır. Onu en iyi şekilde yaşamak gerekiyor." dedi.

"Allah tarafından seçilmiş en büyük değerdir"

Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandilinin en güzel şekilde idrak edilmesi gerektiğinin altını çizen Abdülkadir Tutkun, onun hayatını güzel öğrenip, yaşamaya ve yaşatmaya çalışacaklarını belirtti.

Peygamber Efendimizin dünya teşrif ettiği Mevlid kandilinde yaşanan mucizelere dikkat çeken vatandaşlardan Hüsnü Eribol, "Peygamber Efendimiz, Allah'ın övdüğü, alemlere rahmet olarak gönderdiği ve kıyamete kadar gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin serveri olduğu, huzurun temsili, adaletin timsali, dünya düzeni, refahı ve huzuru için Allah tarafından seçilmiş en büyük değerdir." dedi.

"Çocuklarımıza Peygamber Efendimizi gerçek anlamda öğretemiyoruz"

Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan birkaç kitap okuduğunu ancak bunun da yetersiz olduğunu dile getiren Eribol, "Sistemin ve dünya baskısının getirmiş olduğu sonuç olarak çocuklarımıza, neslimize Peygamber Efendimizi gerçek anlamda öğretemiyoruz. "Peygamber Efendimizi anlatamadığımız için dünyada huzursuzluğun geldiği nokta herkesin malumudur. Özellikle İslam coğrafyasında akıtılan kanın en büyük sebeplerinden biri dini değerlerimizden, Peygamber Efendimizden uzaklaşmamızdır. Peygamber efendimizin siyasetinden ticaretine kadar bütün yönüyle sünnetini yaşamış olsaydık kâfirler bu kadar zulüm yapamazlardı. Peygamber Efendimizden ve  Kur'an'dan uzaklaştığımızdan dolayı halimiz ortadadır." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir