• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
"Zoru başarabilmenin yolu kardeş olmaktan geçiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel Kalem Müdürleri Platformu tarafından organize edilen Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeki "Özel Kalem Müdürleri Zirvesi" başladı.

Özel bir otelde "Birlikte Başarırız" temasıyla düzenlenen zirvenin açılışında konuşan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in dünyanın en eski 20 medeniyetinden birisi olduğuna dikkat çekti.

Şahin, Türkiye'nin farklı illerinden Gaziantep'e gelen özel kalem müdürlerini ve yönetici asistanlarını medeniyetin beşiği olan Gaziantep'te ağırlamaktan dolayı gururlandığını söyledi.

Anadolu'nun büyük bir hazine olduğunu belirten Şahin, "Anadolu'nun her bir şehri içerisinde de güçlü yanlarımız var. 'Dünyanın en eski 20 medeniyetinden birisi neresi?' diye sorulduğu zaman Gaziantep, karşımıza çıkıyor. Dünyayı dolaşan Evliya Çelebi, Gaziantep'e geldiğinde 'Şehri Ayıntap-ı Cihan' diyor, Seyahatnamesi'nde en özel bölümü bu kente ayırıyor. 'Burayı anlatmak için ne kalem, ne kelam yeter' diyor. Mezopotamya ile Akdeniz'in arasında kalan çok kuvvetli bir coğrafyadayız. Burada bir ipek yolu var. İpek yolunu, kardeşlik yoluna, barış ve kalkınma yoluna dönüştüren çok güçlü bir geçmişimiz var. Gazi şehrimiz, geçmiş medeniyetler bakımından elimizdeki en büyük kültürel mirastır." dedi.

"Bilim dünyası, bizlere 'kas ve kasa devriminin bittiğini söylüyor"

Şahin, "O yüzden dünyayı ve zamanın ruhunu çok iyi anlamımız lazım. Artık bilim dünyası, bizlere 'kas ve kasa devriminin bittiğini söylüyor. '3K' dediğimiz modelde kafa devrimiyle bilimi ve teknolojiyi en güçlü bir şekilde yöneten kurumlar, şehirler, ülkeler rekabette yoluna devam edecektir. Biz herhangi bir ülke, herhangi bir millet değiliz. Bizim milletimizin, ülkemizin en büyük gücü beşeri sermayesidir." ifadelerini kullandı.

Takım çalışmasında özel kalem müdürlerinin büyük katkıları olduğuna da dikkat çeken Şahin, şunları söyledi:

"Başarıda en önemli anahtar, liderin yanındaki gerçekten yetişmiş ve dünyayı iyi okuyan, güvenilir, bir iddiası ve ideali olan takım çalışmasıdır. Bu çalışmanın en başı da özel kalem müdürüdür. Özel kalem stratejidir, beyindir, güvenilirliktir ve başarının anahtarıdır. Bu salonda Türkiye'nin en iyi markalarının temsilcileri var. En başarılı yerel yönetimlerin müdürleri var. Medeniyetimiz, 'İşi ehline verin' diyor. İşi ehline verme noktasında doğru kararlar alındığı zaman sonuç başarıdır."

"Zoru başarabilmenin yolu bir, beraber ve kardeş olmaktan geçer"

Zoru başarabilmenin yolunun bir, beraber ve kardeş olmaktan geçtiğini vurgulayan Şahin, "Dünyada artık kurumlar, sektörler, ülkeler, şehirler yarışıyor. Dolayısıyla rekabeti yönetebilmemiz, birbirimize ulaşabilmemiz için mutlaka bilgiye dayanmalıyız. 'Dünya nereye gidiyor?' sorusuna yanıt bulacak yol haritasını iyi çizmemiz gerekiyor. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Zaten zaman da kalmadı. Silikon vadileri kurulduğu, bilginin güç olduğu ve iktidar yaptığı yeni bir dünya düzenindeyiz. Türkiye ekonomisinin dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi hedefine ulaşabilmesi için her kurum olduğu noktada verimli bir şekilde dünyanın diğer kurumlarıyla entegre olacak. Oradaki değişimi, gelişimi görebilecek şekilde kendini yenilemesi lazım. Yenilenmeyen yeniliyor. Değişim kaçınılmaz, değişimi nasıl yöneteceğimiz konusunda bilgiyi ve teknolojiyi merkeze koymamız gerekiyor. Zoru başarabilmenin yolu bir, beraber ve kardeş olmaktan geçiyor. İmanla, aşkla, sevdayla işini severek yaparsak önümüzde hiçbir engel görmüyorum." şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyu, konut ve ulaşım alanındaki mega projelerini anlatan Şahin, 45 dakikalık uzun bir sunumla katılımcılara çalışmalar hakkında bilgilendirdi. 

Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Hüsamettin Efe ise Gaziantep'te bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Özel kalem müdürleri yöneticilerle vatandaşlar arasında bir köprü"

Özel kalem müdürlerinin, yöneticilerle vatandaşlar arasında bir köprü olduklarını ifade eden Efe, şöyle konuştu:

"Karşılaştığımız zorlukları, güçlükleri ve olumsuzlukların yanı sıra çözüm başarı ve tecrübelerimizi birleştirerek, dostluğu, kardeşliği paylaşmayı ilke edindik. Şunu çok iyi biliyoruz ki birlikte daha güçlüyüz. Tam da bu sebepten 2018 zirvemizin ana temasını 'Birlikte başarırız' olarak belirledik. Özel kalem müdürleri olarak ortaya çıkaracağımız sinerji, kurumlarımızı değiştirecek, kurumlardaki değişiklik Türkiye'nin geleceğini değiştirecektir."

Efe, konuşmasını Özel Kalem Müdürleri Platformunun çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirerek noktaladı.

İki gün sürecek zirvede, Türkiye'nin birçok farklı ilinden Gaziantep'e gelen özel kalem müdürleriyle yönetici asistanları bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.  Paneller, eğitimler ve söyleşilerle geçecek zirve, şehir turuyla sona erecek.

Konuşmaların ardından Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Efe, günün anısına Şahin'e hediye verdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir