• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
Türkiye`de kimse eleştirilemez değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beş millet bahçesinin toplam büyüklüğünün 1,5 milyon metrekareyi bulduğunu ifade eden Erdoğan, "Bahçemiz camiden kapalı otoparka, biyolojik göletten koku bahçelerine, etkinlik çadırından millet kıraathanesine kadar tüm ihtiyaçlara cevap verecek tesisleri barındıracak" diye konuştu.

Erdoğan, "Baruthane Millet Bahçesi yaklaşık 60 bin metrekare alan üzerine kurulu" ifadesini kullandı.

Başakşehir'deki törende konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerimizden birini daha yerini getirmiş oluyoruz. Biz yaparız onlar konuşur farkımız bu. Biz durmuyoruz onlar dedikodu yapıyor onlar ne yapılırsa yapılsın karşısına dikiliyorlar. Biz 'Kanal İstanbul' diyoruz, onlar 'İstemezük' diyorlar, 'Yaptırmazuk' diyorlar. Yapacağız, yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız.

"Türkiye'nin her türlü görüşün, düşüncenin, fikrin ve zikrin hayat bulan bir ülke olması birilerini rahatsız ediyor; azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak değiliz.

Son dönemlerde gündemde olan meseleler hakkında da konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

" Biz İstiklal Marşı'yla Safahat'ı yastık altı kitabı olarak koyduk. Bizim ve milletimizin karnı bu bayat oyunlara toktur. Ne Atatürk'e ne de kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Eleştiri tabiiki de olacaktır. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir"

Konuşmasında Mustafa Kemal'e hakaret ve büstüne saldırı olaylarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu oyuna gelmeyeceğiz. Ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ne de kıyafetinden dolayı vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir. Kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır. Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz." dedi.

Suni tartışmalarla ülkenin kamplaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerini ve darbelerle ülkemizi bölemeyenler, suni tartışmalar ile ülkemizi kamplaştırmak yoluna gitmişlerdir. Bakınız, açık ve net söylüyorum. Biz tek parti döneminden beri milleti aşağılayan, küçük gören azgın azınlığın oyunuyla sarsılacak değiliz. CHP'nin bu oyuna gelmedik, gelmeyiz. Ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ne de kıyafetinden dolayı vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir. Kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, "Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 31 Mart milletin hakemliğine gidilecek gündür. Demokratik haklarımızı kullanırken en büyük cevabı vermeye hazır mıyız? Ağızlarını her açtıklarında Atatürk istismarı yapanları ama onun emanetlerini bir milim ilerletmeyenleri bir kez daha milletimizin terazisine çıkaracağız." ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir