• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
"Aile üzerinden aramıza fitne sokmak istiyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Kasım'da başlayan ve 18 Kasımda sona erecek olan 37. Uluslararası İstanbul kitap fuarına katılan yazar Vehbi Vakkasoğlu, İLKHA'ya verdiği röportajda, son dönemlerde boşanan çiftlere ve ahir zaman fitnesinin aileler üzerinden sürdürülmek istendiğini dikkat çekerek, ülkemize ve imanımıza düşman olanların yumuşak karnımız olan aile kurumu üzerinden aramıza fitne sokmak istediklerini söyledi.

Okumanın yaşı olmadığını ama her güzellik gibi erken yaşta başlamak daha iyi olduğunu ifade eden Vakkasoğlu, "Bu konuda anne babalara görevler düşer ve ebeveynlerin kitaplarını ellerine alıp okuyarak evlatlarına da okutmaları gerekir." dedi.

Vakkasoğlu, "Öğretmenler koltuklarının altında kitapla sınıfa girmeliler. Öğretmenin kitabı masaya özenle yerleştirmesi bile öğrenciye kitap sevgisi aşılayacak. Ben kitabı o şekilde sevdim. Öğretmenimiz bize okuyun demedi ama biz hocamızın kitaba verdiği değeri fiili halinden anlıyorduk. Dolayısıyla anne babanın, öğretmenin elinde kitap olacak. Okumaları gerek önemli kitapları listeleyecekler, örnek olacaklar ve sevdirecekler" dedi.

"Her kitap kitap değildir"

Okunması gereken yazar ve kitaplara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Vakkasoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Kitap ve yazarlar o kadar çok çeşitlendi ki kimisi şöhret peşinde, kimisi şehevi duyguları kışkırtma peşinde. Onun için mutlaka okunacak kitapların seçilmesi lazım. Zaten bütün kitapları okumaya da zaman yetmez. İyi kitap bulunduğunda bir değil, birçok kez okunabilir fakat iyi kitap bulunmazsa okunmasın. Çünkü her kitap, kitap değildir.

"İmanımızın düşmanları aile üzerinden bizi vurmaya çalışıyorlar"

Yazdıkları kitaplar ve içerikleri hakkında bilgi veren Vakkasoğlu, "Ben ilk kitabı 50 yaşında yazan bir kardeşinizim. Maneviyat alanında örnek olabilecek insanları yazdım. Bundan da hiç pişman değilim. Çünkü örnek olabilecek insanların izinden gidenler güzellikleri bulurlar. Şimdilerde aile ile ilgili yazıyorum. Çünkü aile çok önemli! İnsanlar boşanıyorlar, sağlam aile yuvası kuramıyorlar. Dolayısıyla ailede mutluluğun yakalanması lazım. Ailede sevgi iletişimi kurulamazsa hiçbir yerde kurulamaz. Bu konuda yurt genelinde de konferanslar veriyorum. Bunları önemsiyorum çünkü ahir zaman fitnesi en çok aile üzerinden gelişiyor. Bu ülkenin ve imanımızın düşmanları aile konusunun yumuşak karnımız olarak görüp oradan girmeye çalışıyorlar. Bu sebeple bizim uyanık olmamız, bu konuları güçlendirmemiz lazım. Ben de karınca kararınca bunları yapmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

"Ekranların sihrinden kurtulmalıyız"

Günümüzde sosyal medya ve dijital dünyanın gençler arasında çok fazla önemsendiğine dikkat çeken Vakkasoğlu, son olarak şunları kaydetti;

"Gençler öncelikle renkli ekranların tiryakisi, bağımlısı, esiri olmamaları lazım. Kendilerini sınırlayarak belli bir saat dilimi uyarlamalılar. Tamamen vazgeçemeyebilirler ama mutlaka bir sınırları olmalı. Bugün ortaya çıktı ki bu tür materyaller uyuşturucu maddeler kadar insanı esir ediyor ve özünden saptırıyor. Ekranların sihrinden kendimiz kurtarmamız lazım. Yoksa okumaya da vaktimiz kalmaz" (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir