• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
İsmail Kahraman: Fikirler akademik yapının temelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman, Batman Üniversitesi Senatosu tarafından tarafına takdim edilen "Fahri Doktora" unvanı töreninde yaptığı konuşmada, "Fikirler akademik yapının temelidir. Ve tehdit altında olmamalıdır. Güvenlik ve özgürlük ortamında serbestçe tartışılmalıdır." dedi.

Batman Üniversitesi Senatosu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman'a "Fahri Doktora" unvanı verildi.

Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman, Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, kurum amirleri, STK Başkanları, Batman Üniversitesi Senatosu ve çok sayıda davetli katıldı.

Suriye Şam Emevi Cami Müezzini Hafız Şeyh Münir Abdulcebbar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı dua ile devam etti.

Törende açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, üniversitede var olan bölümler hakkında bilgiler verdi.

"Batman'ın 450 bin merkez nüfusuyla tıp fakültesini hak ettiği kanaatindeyiz"

15 bine yaklaşan Batman Üniversitesi öğrencileri arasında başta Suriye olmak üzere 17 farklı ülkeden 200'e yakın misafir öğrencileri olduğunu belirten Durmuş, "Türkiye'nin 7 bölgesinden öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 90'ı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndendir. Bu tabloyu değiştirmek için Türkiye'mizin her bölgesinden öğrenci çekme kapasitesine sahip tıp fakültesi, hukuk fakültesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi gibi fakültelere ihtiyacımız var. Batman'ın 450 bin merkez nüfusuyla tıp fakültesini hak ettiği kanaatindeyiz. Takdiri siz saygı değer büyüklerimize bırakıyorum." dedi.  

"Dicle Nehri üzerine bir köprü kurulmalıdır"

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nün çıkmaz bir sokakta olduğunu vurgulayan Durmuş, "Üniversite kampüsümüz Raman Dağlarının batısında Dicle Nehrinin kenarında şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede çıkmaz bir sokaktadır. Üniversite Kampüsü yolun sonunda ve devamı yoktur. Dicle Nehri üzerine kurulacak bir köprü ile Sahur yaklaşık 20 kilometre, Batman Mardin arası ise 160 kilometreden 95 kilometreye düşecektir. Böylece Irak ve Suriye sınırına Batman daha da yaklaşacak. Batman'ın sanayisi, sınır ticareti ve sağlık turizmi artacak." şeklinde konuştu.

"Büyük adamları anmak ve kıymetini bilmek için illa ölmeleri gerekmiyor"

Selamlama konuşması yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, "Büyük adamları anmak ve kıymetini bilmek için illa ölmeleri gerekmiyor. Onları sağ iken de kıymetlerini bilip takdirlerimizi sunmamız lazımdır. İşte bu yüzden rektörümüzün bugün Batman'da böyle bir alicenaplık göstermesi, hayatının 50 yıldan fazlasını maarif davamıza harcayan İsmail Kahraman Hocamıza böyle bir hazırlık yapmasını gerçekten çok önemli buluyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. İsmail Kahraman Hocamız İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilik yıllarından, Milli Türk Talebe Birliği dönemlerinden İlim Yayma Cemiyetlerine nihayet Birlik Vakıflarına kadar o kadar büyük ve emekle mücadele insanıdır ki onu ancak hayatını bilenler bilir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27. Başkanı sıfatıyla mecliste bulunmasından dolayı şanslıyız. 15 Temmuz gecesi meclisimiz ikinci kere gazilik unvanını hakkıyla aldı. Bu fahri doktorayı kabul ederek şehrimizi şereflendiren çok kıymetli hocamız İsmail Kahraman beyefendiye tekrardan teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Batman Valisi Hulusi Şahin ile Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman'a "Fahri Doktora" belgesini taktim ettiler.

"Kılık kıyafete karışmak ve müdahale etmek ilkelliktir"

"Fahri Doktora" belgesini aldıktan sonra bir konuşma yapan Kahraman, "Fikirler akademik yapının temelidir. Ve tehdit altında olmamalıdır. Güvenlik ve özgürlük ortamda serbestçe tartışılmalıdır. Ne yazık ki kafanın içindeki fikirlerle değil de kıyafetle uğraşan dönemlerde yaşadık. Kılık kıyafete karışmak ve müdahale etmek ilkelliktir. Çağ dışı bir davranıştır. İnsanın doğuşta sahip olduğu ve tabi hakları olan düşünce ve fikir hürriyetine haykırıdır. Öğretim görevlisi olmak da mühimdir. Nasıl her eline fırçayı alan ressam olamazsa her önüne gelen de akademik eleman olamaz." dedi.

"Tecrübenin okulu hayattır"

Konuşmasının devamında Kahraman, "Öte yandan binaların güzel olması, teknolojik imkânların vardığı, öğrenci sayısının çokluğu üniversiteleri ölçü kılmaz. Üniversitemiz inşallah diplomasıyla güvenilen ve övülen olur. Üniversitenin aynı zamanda ruh köküne bağlı manevi ve milli duygularla mücehhez gençlerin neşv-i nema bulması bulduğu kurumlar olduğunun gerektiği unutulmamalıdır. Tecrübenin okulu hayattır. Yaşayarak öğrenilir ve çok kıymetlidir. Unutmayınız ki akıllı insan başkalarının tecrübelerinden istifade eder. İmkânsızlık yok öyle bir şey o sadece tembellerin sözüdür. İmkânsızlık diye bir hadise yok. Her zaman bardağın dolu tarafını göreceğiz. Unutmayın 3 şey sürekli kalmaz. Bunlar ticaretsiz mal, tekrarsız bilgi ve cesaretsiz liderdir. Mutlu huzurlu başarı dolu nice yıllara ulaşmanızı niyaz ediyorum." şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir