• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
"Davayı ilk kabul edenler ve ilk muhataplar gençlerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevlid-i Nebi haftasının bu yıl ki temasının "Hazreti Peygamber ve Gençlik" olduğunu hatırlatan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, bu davayı ilk kabul edenlerin ve ilk muhatapların gençler olduğunu söyledi.

Kentteki Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Hazreti Muhammed'in ümmetine bırakmış olduğu eşsiz mirası Kur'an-ı Kerim-i anlatmaya çalışacaklarını söyleyen Altıok, " Bu yılki Mevlid-i Nebi haftasındaki temamız 'Hazret Peygamber ve Gençlik' konusudur. Peygamber Efendimizin ağırlıklı olarak ilk muhatapları, onu ilk kabul edenler, çevresinde pervane gibi dönenler, ona biat edenler, onun davası için hayatını ortaya koyanlar, yurdunu terk edip Allah-u Teâlâ'nın davası için hicret edenler, 10 yaşındaki Hazreti Ali'den başlayarak 14-15-16 yaşlarındaki sahabeler olmuştur."

"Gençlerimizin sahabe hayatını okuması ve hayatlarına taşıması gerekiyor"

Sahabenin, İslam'ın nurunu dünyanın dört bir tarafına taşıdığına dikkat çeken Altıok, gençlerin, sahabenin vermiş oldukları mücadeleyi tekrar tekrar okuması, özümsemesi ve hayatlarına taşıması gerektiğine dikkat çekerek, "Musap Bin Umeyr en lüks hayatı yaşayan ve ileri gelen bir ailenin çocuğu olmasına rağmen, bunların hepsini ellerinin tersi ile iterek iman ettikten sonra çileye, Allah yolunda her türlü sıkıntıya katlanarak Habeşistan'a hicret etmiş, Medine-i Münevvere'ye öğretmen olarak gönderildiğinde girmediği ev, İslam'ın nurunu taşımadığı bir gönül kalmamıştır. Şehirlerimizi Medine'ye dönüştürmek, medeniyet merkezleri haline getirmek, İslam'ın, hakkın hakikatin, adaletin ikame edilebilmesi için Hazreti Musab, Hazreti Hamza, Hazret Alilerin örnek alınması gerekir. Bunları mümkün olabilmesi için, gençlerin Hazreti Musab gibi bildiklerini uygulamaları, fedakârlık yapmaları ve gerekirse canlarını ortaya koymaları gerekir. Çünkü bu şekilde de hedefe ulaşılabileceğini sahabenin hayatında görüyoruz." dedi.

Vatandaşlardan Cesur Gezer ile Hikmet Gezer de Mevlid-i Nebi haftası ve Pazartesi gecesi idrak edilecek Mevlid Kandili'nin hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu. (Murat Orhan- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir