• DOLAR 32.521
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2423.139
  • ...
"Bugünün gençlerinin Hazreti Muhammed`in ilahi mesajına ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik üniversite camisinin imam hatibi Sedat Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından "Hazreti Peygamberimiz ve Gençlik" temalı sinevizyonla devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Hazreti Muhammed'in  hayatından kesitler sunarak, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, milletin Peygamber sevgisini hiçbir zaman hayatından çıkarmadığını vurgulayarak, bugünün gençlerinin Hazreti Muhammed'in ilahi mesajına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Çağatay, "1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımızın kutladığı Mevlid-i Nebi haftanızı tebrik ediyorum. Ülkemiz, milletimiz ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini CENAB-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Efendimizin 1447'nci doğum yıldönümünü idrak etmenin mutluluğu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Milletimiz doğum, düğün ve ölümlerde hep onu andı. Ona hürmeten mevlitler ve programlar düzenledi." dedi.

"Allah Resulünün gençlerle olan münasebet ve iletişimini örnek alalım"

"Bu etkinlikler, sevgili Peygamberimizin bize getirdiği Cenab-ı Hakk'ın mesajlarını daha iyi anlamamıza vesile oluyor." diyen Çağatay, şunları söyledi: "Bu yılki tema, 'Hazreti Peygamber ve Gençlik.' Gençlik, milletimizin geleceği, umudu ve yarınıdır. Çevresindeki bütün insanlarla iyi ilişkiler içinde olan sevgili Peygamberimiz, gençlerle de samimi ilişki ve iletişim kurmuştur. İlk Müslümanlarda birkaç kişinin dışında hemen hemen hepsinin yaşı 15 ile 30 arasındadır. Gençlere her zaman güvenirdi. Nitekim sefer ve gazalarda sancağı taşıma ve orduyu komuta etme görevini gençlere verirdi. Gençleri cesaretlendirir ve onurlarını zedeleyici davranışlardan kaçınırdı. Bugünün gençliği de Hazreti Peygamber'in ilahi mesajlarına elbette muhtaçtır. Gençlerimize sahip çıkalım. Allah Resullünün gençlerle olan münasebetleri ve iletişiminden örnekler alalım. Zira gençliği ayakta olmayan milletler, ne yazık ki yatağa mahkûmdurlar."

"Peygamberimizin anılması, bir güne sığdırılacak bir durum değil"

Hazreti Muhammed'in güzel ahlak ve özelliklerinden örnekler veren Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise, hayatın her alanında Hazreti Peygamber'in örnek alınması gerektiğini ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir de "Peygamberimizin anılması, bir güne sığdırılacak bir durum değil. Yılda bir defa hatırlanacak biri hiç değil. Dolayısıyla belki birbirimizi motive etmenin aracı olarak düşünülmesi gerekir bugünler. Peygamber Efendimiz her gün ve her an zihnimizde olmalıdır. O, bizlere vahyi getirendir. O, hayat kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'i bize iletendir." diye konuştu.

Program, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir'e takdim edilen hediyelerle sona erdi.

Programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir, imam hatipler ve vatandaşlar katıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir