• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Muhammedi Coşku Hollanda`daydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HOLLANDA - Veysel Tartık Hoca`nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hicret Camii Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Özkan`ın katılımcıları selamlama konuşmasıyla devam etti. Özkan konuşmasında ilk defa gerçekleştirdikleri bu programa yoğun ilginin Hz. Muhammed`e (sav) olan muhabbetten geldiğini söyleyerek, programa sponsor olan ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.
 
İslam`dan Bihaberlere Acımamak Elde Değil
Molla Mücahit Kılıç Hoca`nın mevlidi şerif okumasıyla devam eden program, Vuslat ve Hicret İlahi gruplarının ilahileriyle coşkulu bir şekilde devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Yasin Taş, salondaki kalabalığa atfen "Avrupa`nın göbeğinde bu coşku dolu kalabalığın efendimiz (AS) için toplanışını, efendimize olan bu sevgiyi ve muhabbeti gördükçe İslam`dan bihaber yaşayan Müslümanlara acımamak elde değil" dedi.
 
Peygamber Gereği Gibi Tanınmıyor
Müslümanların gereği gibi peygamber efendimizi tanıyamadıklarını, yanlış veya eksik tasavvur ettiklerini anlatan Taş, batılı bir düşünürün "Hz. İsa bugün Vatikan`a gelse onu ortadan kaldırmak için ilk girişimde bulunacak olan Papa olacaktır" sözünü hatırlatarak Hıristiyan âleminin tasavvur ettiği yanlış ve yalan bir Hz. İsa portresinden kaynaklandığını ifade etti. İnsanların peygamberleri yanlış tasavvur ettiği konusu üzerinde duran Yasin hoca herkese göre bir peygamber anlayışının yanlış olduğunu söyledi.
 
"Bizim peygamberi tanımlamak gibi bir zorunluluğumuz yok ama peygamberi tanımak gibi bir mecburiyetimiz var" diyen Taş, gerek Müslümanların gerekse gayri Müslimlerin gerektiği şekilde efendimizden (a.s) istifade edemeyişlerinin sebebinin O`nu layıkıyla tanıyamamış olmalarından kaynaklandığını söyledi.
 
Muhammedi Sevda Engellenemeyecek
Kutlu doğuma bidat diyerek Muhammedi Sevdayı engellemeye çalışanlar olduğunu vurgulayan Yasin Hoca, "1400 yıldan fazladır bu sevdayı, bu muhabbeti engellemeye çalışıyorlar. Bu gün Avrupa`nın göbeğinde bu salondaki kalabalık bu sevdanın önüne geçilemeyeceğinin bir ifadesidir" dedi.
Yardım Kuruluşlarından Stand
Programda `Her Eve Bir Kumbara Projesi` kapsamında İHO-Ebrar ve Yetim-Der`in kurduğu stantlara da ilginin yoğun olduğu gözlendi. Programa gelenlerin birçoğu kumbara kampanyasına iştirak ederek aldıkları kumbarayı çocuklarını infaka alıştırmak için evlerine götürdüğü görüldü. Stand yetkilileri, kumbara kampanyasından elde edilecek gelirlerin muhtaç kişilere verileceğini söylediler.
 
Yer Bulamayanlar Geri Dönmek Zorunda Kaldı
Özellikle bayanların çok yoğun olduğu programda birçok kişinin ayakta kaldığı ve ayakta yer bulamayanların da geri döndüğü gözlemlendi.
 
O`nun Kutlu Doğumu Âlemlerin Bayramı
Hicret Kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerden sonra katılımcılara seslenmek üzere sahneye Muhammed Yıldız hoca geldi. Efendimizin Kutlu doğumunu bayram olarak niteleyen Muhammed hoca "öyle bir bayram ki yalnız insanlığın değil âlemlerin bayramı" diyerek Enbiya süresi 107. Ayeti okudu. (Şüphesiz biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.)
Peygamberin bıraktığı mirası tanımak bizim görevimizdir diyen Muhammed hoca Allah Kuran-ı Kerimde `Eğer Allah`ı seviyorsanız bana tabi olun` buyuruyor diyerek `kim ahir zamanda kaybolmaya yüz tutmuş bir sünneti yaşatmaya çalışırsa yüz şehidin ecri verilir` hadisini hatırlattı.
 
Artık Meydanlar da Dar Geliyor
Bu sevdaya salonlar değil artık meydanlar dar geliyor, diyerek Diyarbakır`da düzenlenen kutlu doğum programına atfeden Muhammed hoca "artık Avrupa`da da görüyoruz ki salonlara sığmıyor bu sevda" dedi.
 
Muhammed hoca şunları kaydetti: "Peygamberin insanlığı kucaklamasıyla beraber pazarlarda köle olarak satılanlar imanları sayesinde şehirlere vali olarak atandılar. Bediüzzaman Said-i Nursi `iman insanı insan eder belki de sultan eder. Hakiki imanı elde eden insan kâinata meydan okur. İmandan kaçan çılgın ise hayvandan da aşağı bir dereceye düşer` buyuruyor. Allah esfele girmiş olan şu beşeriyeti aziz etsin Nur-u Muhammed (as) ile tanıştırsın.
 
Bir Cahiliye Âdeti `Kızları Öldürme`
Yıldız, cahiliye döneminde kızlarını diri diri toprağa gömen insanları anlatırken duygulu anların yaşandığı görüldü. Ebu Dahdah adlı sahabenin cahiliye döneminde kızını uçurumdan atması olayını anlatarak İslam ile insanların nasıl bir şerefe nail olduklarını ifade etti.
 
Skeç Gösterimi Ağlattı
Hicret camii küçük erkek çocuklarından oluşan ilahi grubunun sahne almasından sonra sahnelenen skeç duygulu anların yaşanmasına vesile oldu. Tevhid Tiyatro Grubunun sahnelediği skeçte, İslamiyet öncesi `diri diri kız çocuklarını toprağa gömme` konusu işlendi. Küçük Rumeysa`nın babası tarafından gömülürken yalvarışı birçok kişiyi ağlattı.
 
Ödüllü Siyer Yarışması Sonuçları Açıklandı
Skeç gösteriminden sonra 15 Nisan 2012`de yapılan ödüllü siyer yarışmasının sonuçları açıklandı ve dereceye girenlere ödülü verildi. Buna göre 15 yaş üstü kategoride
Murat Yıldırım- Laptop
2. Hüseyin Kuyuldar-Cep telefonu
3. Necdet Yıldız-Fotoğraf makinesi
15 yaş altı kategoride
1.İrem haksever-Mini Laptop
2.M. İkbal Haksever- Psp
3. Musab Ünlü-Cep Telefonu kazandılar.
 
İlahilerle devam eden program yapılan dua ile sona erdi.
(Yusuf Zaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir