• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
"Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, 37'nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nı ziyaret etti.

"Hayatı Edebiyatla Kuşatmak" temasıyla açılan ve panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan 300 farklı kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak olan, imza günleriyle yazar ve okuyucuyu bir araya getiren fuarda stantları gezen HÜDA PAR heyeti, imza günleri kapsamında fuara katılan yazarlarla tanışıp hasbihal etti.

Fuar ziyaretinden sonra açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de okuma oranının gün geçtikçe düştüğüne dikkat çeken Elibüyük, "37. TÜYAP Kitap Fuarına geldik. Bu tür fuarları mümkün olduğunca gezmeye çalışıyoruz. Hem yazarlarla tanışıp onlarla hasbihal etme fırsatı oluyor, hem de kültürel anlamda ülkemizde insanların gelişmesine faydalı olacak bu tür fuarları destekliyoruz. Fuara öğrenciler başta olmak üzere ciddi bir katılım sağlandığını gördük. Ülkemizde okuma oranının düştüğünü gözlemliyoruz. Eğitimcilerimiz başta olmak üzere anne babalara özellikle küçük yaşlarda olan öğrencilerimizi bu tür yerlere getirmekle birlikte onlara okumanın özendirilmesi, alışkanlık kazandırılması adına ciddi görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Fuardaki eksikliklere dikkat çeken Elibüyük, sözlerine şöyle devam etti;

"Girişte kültür adına sergilenen çok anlamsız panolar gördük. Özellikle ortaokul, ilkokul öğrencilerine buraların gezdirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten sanat adına ortaya konulan ama sanat ile uzaktan yakından alakası olamayan anlamsız materyaller vardı. Ben bunu doğru bulmuyorum. Üzücü bir durum daha var ki, İslami yayın evlerine çok az yer verilmişti. Aslında tüm yayın evlerinin burada olması gerekir. Bu fuarı düzenleyenlerin herkese eşit mesafede olup herkesin burada olması gerekiyor. Fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir