• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi tamamlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile yapımı sürdürülen ve tamamlandığında bölgenin ilk külliyesi olma özelliğini taşıyacak külliye, eğitim alanında Gaziantep'e yeni bir hizmet olarak kazandırılacak.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin Karataş Mahallesi'nde yapımı devam eden Uluslararası Anadolu İmam Hatip ve Proje Anadolu İmam Hatip Külliyesi'nin inşaatında incelemelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, külliyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Proje hakkında Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Gül, bin 920 öğrenci kapasitesine sahip okulun Türkiye ve Gaziantep'ten değil dünyanın birçok ülkesinden seçkin öğrencilerin eğitim alacağını söyledi.

Vali Gül, "Buradan eğitim alacak Müslüman gençlerimizin dünyanın her yerinde gönüllü elçilerimiz de olarak ülkemizi temsil edecekler. İslam ve milletimiz adına eğitim alacak öğrencilerden eğitim verecek öğretmenlere kadar her yönüyle özel olan bu anlamlı yatırıma emek, destek veren hayırseverlerimize ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

2020'de inşaatı tamamlanarak eğitim faaliyetine başlanması hedeflenen külliyede, eğitim tesislerinin yanı sıra, pansiyon, spor salonu, kütüphane, kreş, konferans salonu, cami ve sosyal alanlar yer alacak. 160 bin metrekare kapalı alana sahip olacak külliye inşaatının 97 milyon liraya mal olması bekleniyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir