• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...
Osman Kavala ile bağlantılı isimlere operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gezi olaylarında büyük rolü olduğu gerekçesiyle bir yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala ile hiyerarşik bir düzen içinde hareket eden 20 şahsa yönelik düzenlenen operasyonda aralarında öğretim görevlilerin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Kültür A.Ş. isimli şirketin sahibi Mehmet Osman Kavala isimli şahsın 27 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Gezi Parkı Olaylarını Türkiye geneline yaymak ve yurt genelinde kaos ve kargaşa ortamı meydana getirmek ve bu şekilde Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini anadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeyi amaçladığı, Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş. isimli vakıf ve şirketi kullanarak olayları finanse ve organize ettiği tespit edildi.

Kavala ile hiyerarşik bir düzen içerisinde şüphelilerin; Gezi Parkı olaylarını derinleştirmek ve yaygınlaştırmak için Anadolu Kültür AŞ'ye ait DEPO isimli yerde toplantılar düzenledikleri, Sivil İtaatsizlik ve Şiddetsiz Eylem başlıkları altında Gezi Parkı olaylarının devamlılığını sağlamak için yurt dışından aktivizm eğiticileri, kolaylaştırıcılar ve profesyonel eylemciler getirttikleri, (Duran Adam, Piyano Çalan Adam, Kırmızılı Kadın vs.), yeni medya oluşturma faaliyetleri içerisine girerek Gezi Parkı sürecinin devamı ve yaşanması muhtemel Gezi benzeri olayların kendi medyaları üzerinden gündem oluşturulmasının amaçladıkları, Kavala'nın Avrupa'da birçok kurum ve şahısla görüşme yaparak Gezi Parkı olaylarında gündeme gelen Biber Gazının Türkiye'ye ithalinin durdurularak, yasaklanması için çalışmalar yaptıkları tespit edildi.

Kavala ile hiyerarşik bir düzen içinde hareket eden 20 şahsa yönelik bugün İstanbul ve Adana, Antalya ve Muğla olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı.

Yapılan operasyon sonucunda; Açık Toplum Vakfı Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı ve Yale Üniversitesi ile Brookıngs Enstitüsü Kıdemli Araştırmacı Ali Hakan Altınay, Anadolu Kültür A.Ş. Depo Program Koordinatörü Asena Günal, Anadolu Kültür Genel Koordinatörü Meltem Aslan Çelikkan, İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenlerinden Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yiğit Ali Ekmekçi, Bora Sarı, Ayşegül Güzel, Çiğdem Mater Utku, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmeni Betül Tanbay Tüten, Hande Özhabeş, Filiz Telek, İstanbul Bilgi Üniversitesinden Yiğit Aksakoğlu ve Yusuf Cıvır gözaltına alındı.

Diğer şüpheli 7 ismi yakalama çalışmaları sürüyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir