• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Viranşehir Kaymakamı Dereci Bismil`deki seralarda incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Topraksız Sera işletmeciliği için Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci başkanlığında Bismil ilçesine yapılan araştırma gezisine Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Tarım Müdürü Siraç Yolcu, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Tarım Müdürlüğü ekipleri, Proje ekipleri ve tarımsal alanda yatırım yapan müteşebbisler katıldı.

Gezide ilk olarak Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel makamında ziyaret edildi. Buradaki ziyarette Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç tarafından heyete topraksız serada üretilen domates işletmeciliği hakkında detaylı bilgi verildi.

Bismil'de 25 dönüm arazi üzerinde kurulan sera ile domates işletmeciliği yapıldığını dile getiren Bismil İlçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, Torf maddesi ile domates üretildiğini, üretilen domateslerin yurt dışına ihraç edilip ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlandığını söyledi.

Kaymakam Dereci, daha sonra beraberindekilerle birlikte topraksız tarım serasının yapıldığı 25 dönümlük alanda incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından Dereci, yaptığı açıklamada, Viranşehir'de Topraksız Sera İşletmeciliğinin yaygınlaştırılması ve ilçeye kazandırılması amacıyla Bismil'e araştırma gezisi yaptıklarını, gezinin oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Dereci, Topraksız Sera İşletmeciliğinin meşakkatli ve bir o kadar da zevkli bir iş olduğunu ifade ederek, toprak olmadan da tarım yapılabildiğini kaydetti.

Kaymakam Dereci, daha sonra beraberindekilerle birlikte mısır, buğday ve arpa saplarından yakıt elde edilmesi sağlanan Pelet Fabrikasında incelemelerde bulundu. Kaymakam Dereci, burada elde edilen katı yakıtın üretimde ekonomik anlamda tasarruf sağladığını kaydetti.

Gün boyu yapılan ziyaret ve incelemelerin ardından Kaymakam Dereci ve beraberindeki heyet, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel ve Bismil heyeti ile vedalaşarak ilçeden ayrıldı. (Sabri Acet-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir